Lokalavisen Egedal har ved flere lejligheder beskrevet forsinkelserne på

Lokalavisen Egedal har ved flere lejligheder beskrevet forsinkelserne på "Bus 217" fra Veksø til Jyllinge. Modelfoto

Stor ændring kan være på vej for forsinket bus: "Linje 217" holdes i kort snor

Roskilde Kommune afventer en køreplan-tilpasning, inden man beslutter, om linje 163 og 217 skal køre med to busser i stedet for én

JYLLINGE/EGEDAL De heftige forsinkelser på "Bus 217", der én gang i timen kører fra Veksø Station til Jyllingecentret, er blevet mindre.

Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse. Derfor vil kommunens Klima- og Miljøudvalg afvente en køreplantilpasningen i august, inden man beslutter, om linje 163 og 217 skal køre med to busser i stedet for én.

Forsinkelserne begyndte i august 2017, da Linje 217 blev lagt sammen med linje 163, der kører i Egedal Kommune.

Den samme bus skifter nu linjenummer på Veksø Station. Det har den fordel, at begge kommuner har kunnet spare driftsudgifter, da man har undgået, at to busser holder stille i mange timer om dagen ved endestationerne.

Men problemet var, at den oprindelige køreplan ikke var tilpasset trafikken. Det gav store forsinkelser på bus 217. Forsinkelserne var værst i november 2017, og Movia justerede derfor køreplanerne midt i december.

"Landsbyrådet i Gundsømagle har bidraget med konkrete løsninger. Efterhånden som vi blev klogere på udfordringen, kunne vi se, at det var forsinkelser på linje 163, der efterfølgende forsinkede bus 217. Derfor har vi fået en række forslag fra landsbyrådet til at løse denne udfordring, som vi har spillet videre til Movia," siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.

Han mener, at Movia har taget forslagene til sig og brugt nogle af dem i den kommende køreplantilpasning, der træder i kraft den 10. august.

"Vores vurdering er, at ændringerne minimerer risikoen for forsinkelser på linje 163 og dermed også linje 217. Movia forventer, at køreplantilpasningen vil betyde, at pålideligheden nærmer sig 100 procent på linje 217. Derfor har vi besluttet at afvente og se resultatet af de nye ændringer, inden vi gør mere på linje 217", fortæller formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.

De eksisterende problemer med pålideligheden på 217 er mest i myldretiden. Movia vurderer, at de forsinkelser forsvinder, når skolesommerferien begynder.

Klar til ændring

Efter sommerferien træder køreplansændringen i kraft, hvilket gerne skulle medføre, at de lokale skolebørn kommer i skole til tiden:

"Hvis problemet ikke er løst med køreplansændringen i august, er vi indstillet på at gennemføre en ændring, der skiller de to busser ad. Vi har bedt om at få en status efter 2 måneders kørsel efter den nye køreplan", siger udvalgsformanden.

Hvis udvalget beslutter at frakoble bus 217 og 163, vil det give en udgift på 100.000 kr. om året, men det vil samtidig medføre en merudgift på 800.000 kr. pr. år for Egedal Kommune for linje 163.

Egedal Kommune medfinansierer i øvrigt bus 217 med 260.000 kr. årligt

Publiceret 14 June 2018 06:01

SENESTE TV