Torsdag morgen på stationspladsen i Stenløse. Pendlerne gør sig klar til en længere rejsetid med de midlertidige togbusser. Fotos: KT

Torsdag morgen på stationspladsen i Stenløse. Pendlerne gør sig klar til en længere rejsetid med de midlertidige togbusser. Fotos: KT

Egedal-pendlere lever med togbusserne: "Det er ikke så slemt"

Alligevel har en ny virkelighed ramt de lokale pendlere, som midlertidigt må undvære S-toget mellem Valby og Frederikssund

Af
Kenneth Tanzer

EGEDAL Togperronen ligger øde hen, mens lyden af rejsekort i funktion er blevet erstattet af fuglekvidder.

Det er tidlig torsdag morgen på Stenløse Station. Normalt vrimler det med folk, der er på farten for at nå på arbejde eller i skole, men sådan er det ikke længere.

Den midlertidige lukning af Frederikssund-banen mellem Valby og Frederikssund har i den grad sat sine "spor" og skabt en ny virkelighed for de mange Egedal-pendlere, der skal ind mod København eller det sidste stykke op til Frederikssund.

Det velkendte morgen-virvar er i stedet flyttet nogle hundrede meter væk fra perronen og ned på stationspladsen, hvor togbusser i alle mulige farver og størrelser har afløst det klassiske røde S-tog som pendlernes foretrukne transportmiddel.

Her kommer rejsekortene igen på arbejde, og her går snakken som sædvanlig om stort og småt, mens en DSB-mand i en grøn vest forsøger at hjælpe de allermest fortvivlede på rette vej.

Sådan har billedet været siden det omfattende sporarbejde så dagens lys, og selvom samtlige pendlere savner deres S-tog, så har de så småt vænnet sig til togbusserne og en længere rejsetid.

Længere rejsetid

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg nu skal bruge én time og tyve minutter på at komme i skole på Frederiksberg, når turen plejer at tage 40 minutter, men togbusserne fungerer og det er til at finde ud af," siger Kevin Andersson fra Stenløse, som bliver bakket op af Johnny Berggren.

"Jeg er kørt til Stenløse Station fra Jyllinge. Jeg stiller min bil her på stationen og tager togbussen ind til Kgs. Nytorv i København. Jeg får en længere rejse, men ellers kan jeg ikke klage. Rejseplanen passer, der er hjælp at hente på stationen, og der er generelt styr på togbusserne, så det er ikke så slemt," siger Johnny Berggren.

Knap så positiv er Nicoline Teilmann fra Stenløse, der skal i skole i København.

"Det er overskueligt med togbusserne og virker til at køre meget godt, men jeg har det svært med en rejsetid på næsten to timer," siger hun.

Publiceret 15 June 2018 06:01

SENESTE TV