Flere naboklager over høj musik i sommervarmen

Politiet har fået en del opkald om "musik til ulempe". Her er nogle gode råd til at undgå sommer-ballade

Af
Finn Due Larsen

Egedal/Frederikssund Er der noget sjovere end en havefest på en lun sommeraften, med musik for fulde drøn? Det skulle da lige være hvis du er nabo til festen, selvfølgelig...

Nordsjællands Politi får for tiden rigtigt mange klager over det, der kaldes "musik til ulempe". Hvor beboere klager over for høj musik fra naboen. I den forgangne weekend indløb over 20 klager af slagsen i Egedal og Frederikssund.

"Men langt de fleste af dem ordnede vi i mindelighed, efter en snak med de involverede", siger politikommissær Dyre Sønnicksen fra Nordsjællands Politi.

"Mange af dem havde selv løst det, ved at tage en snak om det. Det opfordrer vi også til, at man har en ordentlig dialog sammen om det."

Politiet har en række gode råd for at undgå "sommer-balladen". De lyder:

- Orienter naboerne forinden om at du holder fest.

- Vis hensyn. Signalerer du, at du vil det gode naboskab, smitter det ofte af. Du kan tilbyde naboen, at de kan kigge forbi til en øl eller et glas vin senere. Det øger mange naboers tolerancetærskel.

- Det er bedre at spille musik i haven om dagen end om aftenen/natten. Når politiet tager stilling til en klage over høj musik, har det betydning, om musikken forhindrer dine naboer i at sove.

Politiet kan forbyde benyttelse af højtalere, musikanlæg, musikinstrumenter eller lignende, når benyttelsen må antages "at være til væsentlig ulempe for de omkringboende eller forbipasserende", som det hedder. Ordensbekendtgørelksen giver politiet ret til at forbyde højtalere og musikanlæg, hvis de er til væsentlig gene for omkringboende.

Hvornår larm kan siges at være så støjende, at den er til væsentlig gene, vil dog komme an på et skøn.

"Vi vurderer den enkelte situation fra gang til gang. Vi kan vælge at inddrage højttalere og anlæg, som ejeren så kan hente dagen efter", sigere Dyre Sønnicksen.

I værste fald kan generende nabolarm koste en bøde på 1.000 kroner.

Publiceret 18 June 2018 10:33

SENESTE TV