Lokale flygtningepiger kan snart boltre sig i klub. Foto: Egedal Kommune

Lokale flygtningepiger kan snart boltre sig i klub. Foto: Egedal Kommune

Ny klub i Egedal for flygtninge-piger

Egedal Kommune og Dansk Flygtningehjælp går sammen om tiltaget Egedal Pigeklub, hvor dansk og hygge er på programmet

EGEDAL Et nyt tiltag ser nu dagens lys i Egedal Kommune.

I samarbejde med Dansk Flygtningehjælp har kommunen skabt "Egedal Pigeklub" - en nystartet klub for flygtningepiger i alderen 13-16 år.

Her kan pigerne hver mandag mødes med andre flygtningepiger samt dedikerede frivillige voksne, der på en hyggelig måde vil lære pigerne dansk og matematik.

"Vi laver en pigeklub, hvor de kan hygge sig sammen og samtidig lære dansk. Fra lignende klubber i Odense og Horsens ved vi, at børnene rykker sig fagligt når de hen over sommeren lærer dansk og præsenteres for de særlige danske kulturelle koder. Det hjælper dem også med at falde godt til i Danmark," fortæller Helle Hørup, projektkoordinator fra Dansk Flygtningehjælp.

Pigeklubben tilbyder pigerne et fristed, hvor de foruden at lære dansk, kan hygge sig, lave sjove aktiviteter og få nye oplevelser.

"De frivillige henter pigerne på stationen hver gang og går sammen til Fritidsklubben Hampen, hvor de har deres egne lokaler. Der vil også være dage, hvor de kan tage på udflugter, så børnene kan opleve lokalsamfundet og de mange muligheder her er," fortæller Helle Hørup, og understreger, at Pigeklubben også fortsætter efter sommerferien.

Pigeklubben har brug for flere frivillige voksne, der vil bruge nogle timer i sommerferien på at gøre en forskel for flygtningepigerne.

Pigerne kommer fra forskellige lande som Syrien, DR Congo og Eritrea og går til daglig på forskellige skoler i Egedal Kommune.

Publiceret 18 June 2018 15:31

SENESTE TV