Sådan kan den nye idrætshal i Ølstykke se ud.

Sådan kan den nye idrætshal i Ølstykke se ud.

Læserbrev: Flere fakta om ny hal i Ølstykke

Af
Helle Rasmussen

formand for HØJ Håndbold

I forbindelse med artiklen for nylig i Lokalavisen Egedal om den nye idrætshal i Ølstykke fremgår det, at politikerne er overraskede over det budgetoverslag på det samlede projekt, som en ekstern rådgiver har udarbejdet for projektgruppen og kommunen.

Budgetoverslaget lyder på godt 18 mill. kr. Kommunens embedsfolk har i en tidlig fase skønnet en pris på knap 15 mill. kr. Det fremgår endvidere, at budgetoverslaget ​på de 18 mill. kr. ​blot skulle dække en hal med spillerflader og ingen omklædningsfaciliteter; dette er ikke korrekt og ​kunne ​tyde på, at politikerne​ endnu​ ikke har været præsenteret for de nærmere detaljer i det foreliggende projekt​.

Der er imidlertid finansieret en forundersøgelse inkl. visualisering af projektet netop af hensyn til forelæggelse for politikerne​. Det fremlagte projekt indeholder - til fo​r​skel fra det første spæde projekt - både omklædningsfaciliteter, tolietter og depotrum, og den nye hal får sågar egen indgang, hvilket også tydeligt fremgår af de visulaliseringer af projektet, som er fremlagt for Kultur- og Erhvervsudvalget samt Planudvalget og afbildet i Lokalavisen.

Disse ekstra faciliteter betyder, at hallen vil være fremtidssikret og handicapvenlig og vil kunne benyttes seperat fra den gamle hal, hvilket markant øger nytteværdien og tilgængeligheden.

Den foreslåede løsning betyder samtidig, at hallen fremstår arkitektonisk flottere, hvilket har været vigtigt for rådgiver og projektgruppe, da der jo er tale om et byggeri, der skal stå i rigtig mange år på en beliggenhed, hvor der hver dag kommer rigtig mange mennesker​, bl.a. folk der passerer forbi på vejen til fodboldbanerne.​

Budgetoverslaget på de godt 18 mill. kr. indeholder desuden et beløb på 1,5 mill. kr. til "uforudsete udgifter", hvilket synes fornuftigt men jo ikke nødvendigvis bliver relevant​.

Fakta er således, at eksterne rådgivere har skønnet, at kommunen for de godt 18 mill. kr. - hvoraf en borgergruppe på forhånd har doneret de 10 mill. kr. - vil kunne få en fuldt funktionsdygtig hal til glæde for mange borgere i mange år fremover.

Publiceret 19 June 2018 06:27

SENESTE TV