Camille Rommedahl, Martin Knudsen og Liselotte Krogager danser under dette også åbningsnummer på Ganløse revyen. Foto: JM.

Camille Rommedahl, Martin Knudsen og Liselotte Krogager danser under dette også åbningsnummer på Ganløse revyen. Foto: JM.

Se billederne: Revyfamilien festede på Ganløse kro

Søndag var der premiere på Ganløse revyen 2018, der bliver spillet på Ganløse kro til d. 31. august

Af
Jakob Markert

GANLØSE Skuespillerne på dette års Ganløse revy Camille Rommedahl, Martin Knudsen og Liselotte Krogager startede åbningsnummeret med at stå med ryggen ud mod salen. Til stor glæde for publikum varede det dog ikke længe, før de vente sig om, og så kunne premieren, der blev spillet søndag aften, for alvor gå i gang.

Inden skuespillerne gik på scenen, havde de mange gæster i den fyldte kro brugt et par timer på at ankomme på den røde løber, nyde en velkomstdrink og derefter en 3-retters menu. Allerede under middagen var stemningen på kroen høj, og det var tydeligt, at gæsterne så frem til som de første at opleve årets revy.

Inden forestillingen gik i gang, blev der serveret 3-retters menu for de fremmødte på Ganløse kro. Blandt dem sad tekstforfatterdebutant Nis Vinten (højre side, bagerst). Foto: JM.

Inden forestillingen gik i gang, blev der serveret 3-retters menu for de fremmødte på Ganløse kro. Blandt dem sad tekstforfatterdebutant Nis Vinten (højre side, bagerst). Foto: JM.

Fra Oksbøl til Ganløse

En af dem var 40-årige Jacob Marcussen fra Oksbøl. Selvom der er langt fra Oksbøl til Ganløse, så holder det ham ikke tilbage. Faktisk tager han hvert år rundt i hele landet for at se 15-16 revyer, og han er derfor - på trods af at han aldrig selv har spillet andet en lidt amatørrevy - blevet et kendt ansigt i miljøet.

"Jeg er kommet til Ganløse revyen i 10-12 år. Det, der gør revyen her speciel, er den helt fantastiske atmosfære, den lækre mad, som kroen serverer for publikum, og så at salen er så intim, så publikum sidder helt op til scenekanten. Jeg vil 100 gange hellere være her end i Cirkus revyen," sagde Jacob Marcussen kort inden forestillingen startede, og kom så ind på, hvad han forventede sig af årets revy:

"Jeg forventer at blive godt underholdt, få nogle gode grin og høre noget god, glad musik. Så er det også bare fantastisk at lære folk her at kende og have det sjovt sammen. Der er ikke mange i min omgangskreds, der gider med til revy," sagde Jacob Marcussen, der i mange år har arbejdet som lastbilschauffør, og i dag er ansat som disponent i et transportfirma.

Både store og små emner

Jacob Marcussen sad på første række under revyen og kunne derfor fra nærmeste hold opleve de mange numre, der både omhandlede aktuelle politiske emner om muslimer, danskhed, besparelser på sygehusvæsenet og grænsekontrol, men også havde masser af numre, der drejede sig om hverdagens store og små problemer som ensomhed, curlingforældre, deleøkonomi og ikke mindst tendensen til, at der i dag kommer lakrids i alt mad.

Da forestillingen var slut, var det da også en begejstret Jacob Marcussen, der rejste sig op og klappede af skuespillerne.

"Det var fantastisk. Specielt 2. akt var utrolig sjovt. Mit favoritnummer var nok "Vindating". Der var jeg ved at gå til af grin," sagde han.

Til stor begejstring for publikum fremførte Camille Rommedahl og Martin Knudsen nummeret

Til stor begejstring for publikum fremførte Camille Rommedahl og Martin Knudsen nummeret "Vindating", som Vinten har skrevet teksten til. Foto: JM.

"Vindating" er et nummer, hvor to personer, der henholdsvis skal til vinsmagning og speeddating, falder i en snak, som hurtigt fører til misforståelser og tager en akavet drejning. Nummeret er skrevet af Nis Vinten og er faktisk hans aller første revynummer.

"For 10 år siden var jeg assistent for Ole Bornedal, og der sagde han til mig, at hvis jeg skulle tjene penge på at skrive, så skulle jeg skrive til revy. Derfor gav jeg det en chance og teamede op med en, der tidligere har haft et lille nummer med i cirkusrevyen. Vi skrev tre tekster, som vi sendte rundt, og så kom "Vindating" altså med her i Ganløse," fortalte Nis Vinten, der også sad nede blandt publikum og så, hvordan hans nummer blev modtaget:

"Det var spændende at se og godt spillet af skuespillerne. Tænk en gang at Birthe Kjær og alle mulige andre kendisser sad i salen og slog sig på låret over min tekst. Hvem ved, måske drømmer de om den i nat," sagde han.

I anledning af hendes 50-års jubilæum blev Birthe Kjær hyldet og fik et revynummer dedikeret til sig. Foto: JM.

I anledning af hendes 50-års jubilæum blev Birthe Kjær hyldet og fik et revynummer dedikeret til sig. Foto: JM.

Hyldest til Birthe Kjær

Netop Birthe Kjær, der altså også var til stede på Ganløse kro, spiller en helt særlig rolle i dette års Ganløse revy. I anledning af hendes 50-års jubilæum har revyholdet nemlig dedikeret et helt nummer til hende. Det vakte stor begejstring hos publikum, og var det eneste nummer, der efterfølgende modtog stående klapsalver fra hele salen.

"Det var da fantastisk, og jeg anede ikke, at nummeret ville komme, da jeg ankom tidligere," fortalte Birthe Kjær, da hun stod med en stor buket blomster efter revyen.

"Det var en underholdende revy, og jeg havde en rigtig god aften. Nu er det svært lige at huske alle numrene, men det med pensionisterne var nok det sjoveste," sagde hun.

Ganløse revyen fortsætter med at spille frem til d. 31. august.

I årets Ganløse revy indgår også et hyldestnummer til Birthe Kjær. Foto: JM.

I årets Ganløse revy indgår også et hyldestnummer til Birthe Kjær. Foto: JM.

Publiceret 19 June 2018 06:10

SENESTE TV