Politikere og borgere til borgermøde i Jyllinge, hvor input og ideer til det kommende budget blev vendt og drejet. Foto: Roskilde Kommune

Politikere og borgere til borgermøde i Jyllinge, hvor input og ideer til det kommende budget blev vendt og drejet. Foto: Roskilde Kommune

Mange ønsker blev vendt og drejet: Borgerne i Jyllinge har flere budget-input

Borgerne i Jyllinge og omegn har på et borgermøde været på banen med et hav af ønsker til det kommende budget i Roskilde

JYLLINGE Der er gang i borgerinddragelsen i Roskilde Kommune, der den seneste måned har afholdt tre budgetborgermøder i Jyllinge, Viby og Roskilde, hvor borgerne har testet en ny form for borgerinddragelse og er kommet med input til det kommende kommunale budget 2019.

"Møderne har givet byrådet inspiration og et virkelighedstjek i forhold til, hvad borgerne oplever og tænker. Sammen udvikler vi de bedste løsninger og på trods af den store forskellighed, der er rundt omkring i kommunens lokalsamfund, så er der en ting, der går igen ved alle tre borgermøder - modige og engagerede borgere, der tør at diskutere og kommer med konkrete relevante ideer," siger borgmester Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

De tre budgetborgermøder er endnu en måde at sikre nye ideer, der kommer fra mennesker uden for rådhusets mure. Formålet med møderne er at forny den demokratiske samtale og selve mødet mellem lokalpolitikere og borgere. Der er med andre ord mulighed for at diskutere med naboer og ildsjæle fra lokalsamfundet, hvad der er deres vigtigste værdier og gode ideer - og samtidig giver det politikerne et klart billede af, hvad der optager borgerne mest.

Vil bygge fællesskaber

"Til borgermøderne møder vi dem, der er eksperter på deres område. Når vi inddrager borgerne, handler det om at opbygge stærke fællesskaber, som giver mening for borgerne. Det handler om at skabe løsninger sammen med borgerne i stedet for at tænke løsninger for borgerne. Budgetborgermøderne et godt eksempel på, at vi har fundet en god måde at sikre en god dialog, som alle har taget godt imod, siger Joy Mogensen.

Roskilde Kommune er langt fra færdige med at teste nye former for inddragelse, og er derfor blevet en del af projektet 'Vores Stemmer', der har til formål at forny mødet mellem borger og politiker i Danmark.

Borgere og kommunale medarbejdere til borgermøde i Jyllinge. Foto: Roskilde Kommune

Borgere og kommunale medarbejdere til borgermøde i Jyllinge. Foto: Roskilde Kommune

Publiceret 20 June 2018 07:02

SENESTE TV