Egedal er blevet en smule mere erhvervsvenlig. Foto: Egedal Kommune

Egedal er blevet en smule mere erhvervsvenlig. Foto: Egedal Kommune

Egedal er blevet lidt mere erhvervsvenlig

Dansk Byggeri har netop offentliggjort sin årlige rapport, der viser, at Egedal Kommune er rykket fem pladser op og er blevet lidt mere erhvervsvenlig

EGEDAL I 2016 lå Egedal Kommune på 88. plads ud af 98 kommuner i Dansk Byggeris årlige rapport om kommunernes erhvervsvenlighed.

Sidste år rykkede Egedal op på en 65. plads, og i år er kommunen placeret på en 60. plads.

"Det er godt at se, at Egedal Kommune ifølge Dansk Byggeri, år for år, bliver lidt mere erhvervsvenlig. Det er langt fra godt nok, men det er fuldstændig i tråd med vores nye erhvervsstrategi, hvor der både er ord, penge og handling bag en proces, der koncentrerer sig om at forbedre det lokale erhvervslivs vilkår de kommende år og den service virksomhederne får fra kommunen. Og her har vi særligt fokus på at styrke dialogen med virksomheden," siger erhvervsudvalgsformand Charlotte Haagendrup i en pressemeddelelse.

Det er særligt Egedal Kommunes gode udbudspolitik, der trækker op. Det handler om dialogmøder med håndværksvirksomhederne, en ny digital leverandørportal og mere lempelige krav til entreprenørernes økonomiske garantier.

Tilgængeligheden på genbrugspladserne - særligt den nye døgnåbne funktion på Stenløse Genbrugsplads - bidrager også positivt. Og så har Egedal Kommune en meget lav arbejdsløshed. Nye ledige kommer hurtigt i arbejde.

Skatten trækker ned

Det der trækker ned, er kommunens erhvervsskat i form af dækningsafgiften og gebyrerne på byggesagsbehandling og erhvervsaffald.

Det giver heller ikke pluspoint at antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse kun er på 14,8 procent, eller at det er lagt ud til folkeskolerne selv at varetage samarbejdet med erhvervslivet om erhvervspraktikpladser.

Det kunne se ud som om Egedal Kommune er faldet 38 pladser når det det gælder kommunale investeringer i byggeri og anlæg, men her er der tale om, at Dansk Byggeri har begået en regnefejl på 36 millioner kroner.

Publiceret 25 June 2018 10:13

SENESTE TV