Daværende borgmester i Egedal Kommune, Willy Eliasen, var for tre år siden med til indvielsen af genbrugsbutikken i Smørum. Arkivfoto

Daværende borgmester i Egedal Kommune, Willy Eliasen, var for tre år siden med til indvielsen af genbrugsbutikken i Smørum. Arkivfoto

Stort suk hos hos tidligere ansatte: Forgæves kamp for Smørums genbrugsbutik

Vibeke Jørgensen og Rikke Balsløw må se i øjnene, at den lukkede genbrugsbutik på Hassellunden i Smørum forbliver lukket

Af
Kenneth Tanzer

SMØRUM "Hvis man er til gode og brugte ting, så kan man godt begynde at glæde sig til vores nye butik i Smørum."

Glæden var stor hos Marcus Müller, driftschef fra Vestforbrænding, da han for tre år siden løftede sløret for den nyåbnede genbrugsbutik på Hassellunden i Smørum.

Siden blev glæde afløst af ærgrelse, for i slutningen af 2017 lukkede genbrugsbutikken, som var drevet via et samarbejde mellem Vestforbrænding og Egedal Kommune.

Lukningen var et hårdt slag for de to ansatte Vibeke Jørgensen og Rikke Balsløw, der var kommet til at holde rigtig meget af genbrugsbutikken.

"Det var simpelthen så ærgerligt, at man valgte at lukke butikken. Vi var meget glade for at være der, men borgerne fra Smørum og omegn havde også taget den til sig. Det var helt klart vores indtryk," siger Vibeke Jørgensen.

Selvom flere borgere satte kursen mod Hassellunden for at købe brugte cykler, møbler, isenkram og legetøj, så viste tallene på bundlinjen et underskud, som i sidste ende fik Egedal Kommune til at trække sig fra projektet. En beslutning, der den dag i dag medfører et stort suk fra Vibeke Jørgensen.

Gav underskud

"Vi kan ikke løbe fra at butikken har givet underskud, men sådan er det ofte i starten, hvor man lige skal finde sine ben at stå på. Konceptet fra Vestforbrænding og Egedal Kommune var rigtig godt, så efter min mening kunne man godt have givet det mere tid. Desværre valgte kommunen at bakke ud til sidst," siger Vibeke Jørgensen.

Siden lukningen har hun og Rikke Balsløw kæmpet med næb og klør for at redde/genoplive den lokale butik.

"Vi har forsøgt forskellige løsninger i håbet om at køre den videre. Blandt andet har vi kigget på muligheden for at drive den videre som forening eller virksomhed, men det er desværre ikke lykkedes, hvilket er super ærgerligt," siger Vibeke Jørgensen.

Publiceret 04 July 2018 09:16

SENESTE TV