"Din fart-tavlen" på Bygaden i Ganløse er i øjeblikket ude af drift, men bliver ordnet, så den igen kan komme i brug.

Kommunen klar med nye trafik-tiltag i Ganløse

Ganløses trafikkaos bliver i første omgang løst med mindre foranstaltninger

Af
Kenneth Tanzer

GANLØSE Som Lokalavisen Egedal tidligere har beskrevet, så lider trafik-situationen i centrum af Ganløse.

Lange bil-køer og tæt trafik omkring Ganløse Skole sætter sit præg på Bygaden og de nærliggende veje i myldretiderne om morgenen og om eftermiddagen.

Egedal Kommune er dog klar til at løse problemet, og derfor bestilte man i foråret en rapport fra Viatrafik, som angiver forskellige løsningsforslag, der på længere sigt kan komme i spil.

Men inden der tales om større foranstaltninger som en hævet køreflade og en mulig rundkørsel, så vil kommunen bruge sommeren på at løse mindre "her og nu-opgaver".

Bliver taget alvorligt

"Vores vejgruppe er i gang i Ganløse. Det kan være skiltning om hastighed eller optegning af streger. Vi havde en fin workshop i Ganløse om byens trafiksikkerhed, og nu skal vi gøre noget ved det. Det er ikke nok med borgerinddragelse, hvis der ikke også er handling bag ordene. Borgerne skal kunne se, at vi tager det her alvorligt," siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune.

Han understreger, at Ganløse, ligesom Søsum, har en høj prioritet hos kommunen.

"Vi er klar til at trække i arbejdstøjet og i første omgang løse de mindre udfordringer. Derefter må vi se, hvordan vi i et større perspektiv kan løse trafik-situationen. Der er flere ting i spil," siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune.

Publiceret 05 July 2018 06:01

SENESTE TV