Udvalgsformand Charlotte Haagendrup, der her ses til sidste års uddeling af kommunens erhvervspris, glæder sig over udviklingen af Egedals erhvervsliv.

Udvalgsformand Charlotte Haagendrup, der her ses til sidste års uddeling af kommunens erhvervspris, glæder sig over udviklingen af Egedals erhvervsliv.

214 nye virksomheder er kommet til Egedal Kommune

Flere nye virksomheder har slået rødder i Egedal Kommune i første halvår af 2018. Det viser ny undersøgelse

Af
Kenneth Tanzer

Egedal Kommune har i årets seks første måneder sagt goddag og velkommen til flere nye virksomheder.

Det viser nye tal fra CVR og Danmarks Statistik, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket og behandlet.

Helt nøjagtig blev der i første halvår af 2018 grundlagt 214 nye virksomheder i Egedal Kommune. Det svarer til, at der i kommunen kom 6,5 nye virksomheder pr. 1.000 borgere.

"Tallene viser, at man som iværksætter aldrig er helt alene, selvom man godt kan føle det, særligt når tingene ikke kører som smurt. Der er altid en i nærheden, som er i samme situation. I stedet for at gemme sig med sine udfordringer, skal man bruge disse mennesker, som er i nærheden til at få et solidt netværk af ligesindede, som man kan dele opture, nedture og udfordringer med, lyder det fra Martin Thorborg, som har startet en lang række virksomheder og i dag er administrerende direktør i firmaet Dinero.

I Egedal Kommune vækker tallet glæde hos Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

"Der kommer altid en række tal og undersøgelser om kommunerne, så man skal passe på med at drage for mange konklusioner, men umiddelbart lyder det meget positivt, at vi på seks måneder har fået over 200 nye virksomheder. Vi kender jo hverken baggrunden eller størrelsen på de nye virksomheder, men det er altid dejligt og positivt, når erhvervsdrivende vælger at slå sig ned i vores kommune. Flere virksomheder kan jo give flere arbejdspladser, så det er glædeligt," siger Charlotte Haagendrup.

Erhvervsindsats i gang

Som tidligere omtalt i Lokalavisen Egedal, så har byrådet i Egedal Kommune bevilget én million kroner, der skal sikre en styrket erhvervsservice. Nogle af de penge er brugt på at ansætte en konsulent, som skal være endnu tættere på de lokale virksomheder og skabe et bedre erhvervsliv.

"Hele den indsats er i fuld gang, og vi har netop sendt et spørgeskema ud til over 2400 virksomheder for at høre, hvordan vi kan forbedre de vilkår og den service, som vi leverer. Det handler i bund og grund om at værne om erhvervslivet, så virksomhederne kan udvikle sig," siger Charlotte Haagendrup.

Publiceret 17 July 2018 00:00

SENESTE TV