Spillet om byggeriet af tolv nye lejligheder ved den gamle biografgrund i Stenløse ser ud til at fortsætte. Nu er bygherre på banen med en kommentar.

Spillet om byggeriet af tolv nye lejligheder ved den gamle biografgrund i Stenløse ser ud til at fortsætte. Nu er bygherre på banen med en kommentar.

Bygherre om kritiseret byggeri på biografgrund i Stenløse: "Beboernes forslag var ikke en mulighed"

Nørgaard Skødt Ejendomme ApS taler ud om byggeriet i Stenløse

Af
Kenneth Tanzer

STENLØSE Som Lokalavisen Egedal kunne løfte sløret for i sidste uge, så har 13 naboer på Gartnervænget og Stenlillevej klaget til statsforvaltningen over byggeriet på den gamle biografgrund i Stenløse.

Naboerne mener ganske enkelt ikke, at det udlagte byggefelt i lokalplanen bliver overholdt i opførelsen af tolv nye lejligheder.

Men hos bygherre Nørgaard Skødt Ejendomme ApS i Smørum står man fast på det lokale bygge-projekt.

"Vi har i samarbejde med Egedal Kommune udarbejdet et færdigt projekt, og vi kan kun henholde os til den byggetilladelse, som Egedal Kommune har udstedt. Vi har ingen kommentarer til valget af den fremskudte boligblik (den som naboerne klager over, red)," skriver Christian Nørgaard Kjeldsen fra Nørgaard Skødt Ejendomme ApS i en mail til Lokalavisen Egedal.

Han ønsker heller ikke at gå i detaljer med beboernes eget forslag, som lagde op til et byggefelt på den nuværende biograf-parkeringsplads.

"Jeg kan dog for god ordens skyld bemærke, at lokalplanen ikke muliggjorde beboernes forslag. Det har derfor ikke været en del af overvejelserne," skriver Christian Nørgaard Kjeldsen.

Kræver en ændring

Henning Frederiksen, én af de 13 beboere bag klagen til statsforvaltningen, er ikke overrasket over meldingen fra Nørgaard Skødt Ejendomme.

"Nej, vores forslag har ikke været muligt, for det havde krævet en ændring eller tilføjelse til lokalplanen, men politikerne har ikke taget stilling til vores forslag. Jeg er i tvivl, om bygherre har haft mulighed for at tage stilling til vores forslag," siger Henning Frederiksen fra Gartnervænget.

Ib Sørensen, formand for planudvalget i Egedal Kommune, udtalte i sidste uge, at beboernes bygge-forslag var kommet for sent, idet lokalplanen er fra 2015, men det er Henning Frederiksen ikke enig i.

"Vi (naboerne, red) kender jo ikke byggeprojektet, før det bliver sendt i høring. Vi fik fjorten dage til at svare, hvilket ikke er meget, og hvis ikke man kan komme med alternative forslag i høringsprocessen, så er det endnu en understregning af at blive holdt for nar. Vi havde inviteret borgmester Karsten Søndergaard ned i Gartnervænget, godt nok med kort varsel, så han selv kunne se, hvor dominerende og tæt på skellet det nye byggeri ville blive, men han havde ikke tid. I stedet skrev han til os på mail, at vi skulle indsende vores høringssvar og forslag om et nyt byggefelt. Vi fik besked på, at når alle høringssvar var modtaget, så ville sagen blive behandlet i planudvalget. Det skete bare aldrig, og i stedet fik vi en uge senere en kopi af byggetilladelsen. På det tidspunkt har politikerne i byrådet dårlig nok haft tid til at læse og sætte sig ind i vores indsigelser og forslag," siger Henning Frederiksen, som ikke har opgivet kampen.

Håber på planudvalget

"Vi vil gerne, som lovet af borgmesteren, have vores høringssvar og forslag med på mødet i planudvalget og senere i byrådet. Efter min mening, så har forvaltningen påtaget sig en kompetence, som de ikke har politisk," siger Henning Frederiksen.

Præcisering: I forbindelse med sidste uges artikler om byggeriet i Stenløse skrev vi, at bygherre er Boris Nørgaard Kjeldsen. Det er ikke korrekt. Bygherre er som bekendt Nørgaard Skødt Ejendomme ApS.

Publiceret 17 July 2018 05:43

SENESTE TV