Sådan så det ud, da transformerstationen stod i flammer. Mandag aften var der ingen fare. Foto: Byrd/Steven Knap

Sådan så det ud, da transformerstationen stod i flammer. Mandag aften var der ingen fare. Foto: Byrd/Steven Knap

Fredag stod transformerstationen i flammer: Mandag aften var det falsk alarm

Politi og brandvæsen kørte forgæves til Hove

Af
Kenneth Tanzer

Fredag aften måtte Nordsjællands Politi og brandfolk fra blandt andet Frederiksborg Brand & Redning rykke ud til Lundevej i Hove, hvor beboere blev evakueret efter en voldsom brand i en transformerstation.

Mandag aften, nærmere betegnet kl. 22.08, blev der endnu engang slået alarm om en ny brand i den samme transformerstation, men denne gang var der tale om "falsk alarm".

Højt brag

"Der lød et højt brag fra transformerstationen, og det fik folk til at slå alarm af frygt for en ny brand, men braget var blot i forbindelse med tilkoblingen af strømmen. Når man sætter så mange volt til en transformerstation, så vil det give en høj tilkoblingslyd. Det reagerede folk på," siger Henrik Laugesen, efterforskningskoordinator hos Nordsjællands Politi.

Kort efter anmeldelsen ankom politiet og Frederiksborg Brand & Redning til transformerstationen i Hove, men denne gang kunne de altså hurtigt forlade stedet.

Politiets teknikere er stadig i gang med at undersøge årsagen til fredagens storbrand i den lokale transformatorstation på Lundevej.

Publiceret 17 July 2018 12:02

SENESTE TV