Borgerne i Egedal Kommune viser stor opbakning til SOS Børnebyerne og projektet. Foto: Peter Kaeser

Borgerne i Egedal Kommune viser stor opbakning til SOS Børnebyerne og projektet. Foto: Peter Kaeser

371 Egedal-borgere får sommerpost fra forældreløse børn

Stor opbakning fra Egedal til arbejdet hos SOS Børnebyerne

EGEDAL I Egedal Kommune kan 371 indbyggere godt holde lidt ekstra øje med postkassen hen over sommeren.

For indbyggerne i Egedal Kommune er blandt de næsten 40.000 danskere, som i løbet af sommermånederne vil få en ganske særlig nyhed i postkassen.

De vil nemlig modtage et brev med nyt om det udsatte barn eller den børneby, de støtter via SOS Børnebyerne. I brevet kan de læse, hvordan det går med barnet eller den børneby, de støtter.

Og så vil de modtage et nyt billede af fadderbarnet eller børnebyen, så de kan se udviklingen fra sidste år.

Sammenligner man med for bare fem år siden, er det blevet mere populært i Egedal Kommune at støtte forældreløse eller udsatte børn i en børneby. For fem år siden støttede 315 indbyggere i kommunen et fadderbarn eller en børneby via SOS Børnebyerne, mens der i år er hele 371 faddere i Egedal Kommune. Det er en stigning på 18 procent.

”Det er dejligt at se, at danskerne prioriterer at støtte forældreløse og udsatte børn via SOS Børnebyerne. Mange danskere vælger at støtte organisationer som SOS Børnebyerne, hvor man hjælper ét enkelt barn eller en gruppe af børn for eksempel i en børneby. Når man kan følge barnet eller børnene, så er det nemlig tydeligt at se, at man rent faktisk er med til at ændre et barns liv til det bedre. Det er sommerbrevet et konkret bevis på,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

På landsplan er antallet af faddere også steget. I 2013 havde SOS Børnebyerne 34.184 faddere, mens der i år er 40.000 danskere, der er fadder og hjælper forældreløse og udsatte børn gennem SOS Børnebyerne.

”Det er utroligt at opleve, hvor stor en forskel den enkelte fadder gør for et barn eller en børneby. De forældreløse og udsatte børn får muligheden for en uddannelse, så de senere kan bidrage til deres lokalsamfund,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Publiceret 20 July 2018 10:52

SENESTE TV