50.000 sveller er udskiftet indtil nu. Foto: Banedanmark.

50.000 sveller er udskiftet indtil nu. Foto: Banedanmark.

35 kilometer skinner er udskiftet: Banedanmark lover S-tog klar til tiden

Tidsplanen på Frederikssundbanen holder og forventes genåbnet 27. august, lyder meldingen

Af
Finn Due Larsen

Egedal Med tre en halv uge tilbage af den store fornyelse på Frederikssundsbanen, forventes strækningen genåbnet til tiden, så togene igen kan køre fra den 27. august. om morgenen

Sådan lyder meldingen fra Banedanmark. De store gule entreprenørmaskiner, der den seneste måned har kørt frem og tilbage på strækningen, har afsluttet det omfattende arbejde med at lægge nye skinner og sveller samt nyt underlag flere steder på den 40 km lange strækning.

”Det har været to store operationer at udskifte i alt 35 kilometer skinner og i omegnen af 50.000 sveller, imens der har foregået en masse andre aktiviteter på banen. Vi har brugt maskiner, der er cirka 400 meter lange, der både kan rense og udskifte ballast og lægge spor og sveller samtidigt, så det har krævet solid planlægning inden og undervejs for at komme i mål i ordentlig tid,” siger Varun Sivapalan, projektleder for Frederikssundsprojektet i Banedanmark.

Udover udskiftning af selve sporet sker der en masse andre aktiviteter på strækningen. Når man udskifter sporet skal det efterfølgende justeres manuelt, så sporet ”ligger” rigtigt. Flere steder bliver kørestrømsophæng udskiftet på grund af slitage, og såkaldte linjeledere, kabler, bliver lagt tilbage i sporet, som blev fjernet, på grund af arbejde med de store entreprenørmaskiner.

"Jeg er tilfreds med, at vi har en god fremdrift i projektet. Det er vigtigt for os, at vi leverer en jernbane af høj kvalitet, og at vi stadig arbejder målrettet frem mod åbningen den 27. august, så passagererne kan få glæde af den nyrenoverede bane", siger Varum Sivaplan

Fornyelsen på Frederikssundsbanen indeholder også renovering af flere broer på strækningen, der skal have udskiftet isolering.

Publiceret 06 August 2018 07:00

SENESTE TV