Julie Avaldorff fra Ølstykke er blandt de lokale navne. En anden er Thorbjørn Risager fra Jyllinge.

Julie Avaldorff fra Ølstykke er blandt de lokale navne. En anden er Thorbjørn Risager fra Jyllinge.

Jyllinge Festival: Noget for alle - mere for de unge

Et fyldigt program med noget for alle aldersgrupper er klar

Af
Finn Due Larsen

Jyllinge "Man kan helt sikkertgodt kalde det en solid tradition nu".

Sådan siger Nicholas Hansen, bestyrelsesformand i Jyllinge Festivalen, og ordene er naturligvis møntet på, at det er den femte udgave af festivalen, der nu står for døren med 2018--udgaven.

Den løber af stabelen i Hellig Kors Park fredag den 17. og lørdag den 18. august, og der loves som altid et langt og fyldigt program, med noget for enhver smag.

På tre scener præsenteres navne som Pernille Rosendahl, Sko/Torp, Sahra de Silva, Zac Williams, Danmarks John, Bro,, Thorbjørn Risager & The Black Tornado og Julie Avaldorff.

De to sidstnævnte er lokale - Thorbjørn er fra Jyllinge, Julie fra Ølstykke.

"Vi vil gerne både kunne præsentere store navne, og give lokale upcoming bands en chance", siger Nicholas Hansen.

Pernille Rosendahl er hovednavnet på festivalen. Aura var oprindelig hyret, men måtte melde afbud på grund af en sygemelding i bandet.

Pernille Rosendahl er hovednavnet på festivalen. Aura var oprindelig hyret, men måtte melde afbud på grund af en sygemelding i bandet.

Aura sprang fra

Han betegner Pernille Rosendahl som hovednavnet. Oprindelig var Aura udstyret med den ærefulde betegnelse, men hun måtte springe fra for en måned siden:

"Der var noget med en fra bandet, der var kommet galt afsted, og der var ingen afløser. Så hun var meget ked af det, men måtte desværre aflyse", siger Nicholas Hansen, der tilføjer:

"Vi synes vi har fået et nyt, stærkt topnavn ind med Pernille Rosendahl."

Arrangørerne er godt tilfredse med programmet, som det ligger nu:

"Jeg synes vi har skruet niveauet lidt op, og så vil jeg sige, at vi har noget for alle aldersgrupper. I år gør vi måske lige lidt ekstra ud af tilbuddet til de unge", siger Nicholas Hansen.

Han henviser til Hakuna Matata-scenen, en særlig ungdoms-scene, som får lidt ekstra i år.

"Der vil være faste DJs på scenen, som vil veksle mellem diverse kunstnere, der optræder på skift.

Uvurderlig støtte

For de helt unge lægger festivalen ud allerede fredag formiddag:

"Her har vi et program specielt for skoler og daginstitutioner, med børneteater og hip hop. Og så kommer Bro og spiller, han er en af de mest aflyttede på Spotify", siger Nicholas Hansen.

Udover musikken er der selvfølgelig også arrangementer som Jyllingeløbet og loppemarked lørdag. Det hele bindes sammen af lutter frivillige kræfter, og med støtte fra diverse sponsorer.

Der er som altid gratis adgang til festivalen, så det økonomiske skal hænge sammen alene ved brug af støtte udefra:

"Vi er rigtigt glade for den støtte vi får. Vi får lidt fra Roskilde Kommune, og derudover diverse fonde og firmaer. Det er uvurderligt og en fantastisk opbakning", siger Nicholas Hansen.

3000 sidste år

Der selvfølgelig som altid skæver til vejrudsigten. På det punkt har sommervejret i år jo været ret "festival-venligt" indtil videre.

"Det kan vi selvfølgelig kun håbe på fortsætter", slår han fast.

Jyllinge Fetivalen er støt vokset siden starten i 2014. Små 3000 mennesker lagde sidste år vejen forbi Hellig Kors Park til den fjerede udgave af Jyllinge Festival.

Man kan læse det fulde program for årets festival på hjemmesidem jyllingefestivalen.dk, eller på festivalens Facebook-side.

På Facebook-siden kan man også holde sig opdateret om det seneste nye om festivalen. For eksempel efterlyses der stadig frivillige, der vil støde til i gruppen af de mange ildsjæle, der knokler på for at få det store arrangement til at glide igennem.

Publiceret 07 August 2018 09:00

SENESTE TV