Der er kamp om at få lov til at bygge det kommende børnehus i Smørum. Foto: Egedal Kommune

Der er kamp om at få lov til at bygge det kommende børnehus i Smørum. Foto: Egedal Kommune

Stor rift om at få lov til at bygge nyt børnehus

13 totalentreprenører har budt ind på opgaven med at bygge den nye daginstitution i Smørum Vest

Der er kamp om at få lov til at bygge det kommende børnehus i Smørum, som skal stå klar i sommeren 2020.

Det oplyser Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Lige nu er fem udvalgte entreprenører i gang med at udforme deres tilbud på det kommende børnehus. Det skal have plads til 136 børn og ligge i den vestlige del af Smørum, hvor der også bliver bygget nye boliger i de kommende år.

"Jeg glæder mig meget til at se de fem bud på, hvordan det nye børnehus kan se ud, og jeg håber på, at de fem entreprenører tænker nyt og kreativt i deres bud. Vi ønsker et fleksibelt hus i høj kvalitet, hvor der er plads til at være børn både ude og inde, siger formand for Egedal Kommunes Familieudvalg, Carina Buurskov.

Der bliver stillet høje krav til de entreprenører, som skal præsentere deres tilbud for et bedømmelsesudvalg i begyndelsen af november måned.

Tilbud skal rumme kvalitet

"Vi ser især på, om tilbuddene giver den kvalitet og de udfoldelsesmuligheder, vi gerne vil give børnene. Vi ønsker en institution med mange muligheder for at lave forskelligartede aktiviteter og bruge alle sanserne," fortæller Carina Buurskov.

Når bedømmelsesudvalget har valgt den bedste entreprenør, følger en forhandlingsfase, hvor tilbuddet bliver tilpasset, inden det bliver præsenteret for politiske udvalg og byråd i december måned.

Det nye børnehus skal stå klar i sommeren 2020 nær Kirkevangen i den vestlige del af Smørum. Befolkningsprognoserne for området viser et tydeligt behov for flere institutionspladser for både at dække de nye boligområder og det stigende børnetal i Smørum.

Den kommende Lokalplan 53 for området forventes at blive sendt i fire ugers høring i løbet af oktober og vil blive politisk behandlet i slutningen af i år.

Publiceret 13 September 2018 09:37

SENESTE TV