Jens Skov (SF) - står udenfor budgetforliget.

Jens Skov (SF) - står udenfor budgetforliget.

SF er eneste udenfor døren: Foretrak højere grundskyld

Vi er imod punkt-beskatning, siger Jens Skov (SF)

Af
Finn Due Larsen

Egedal Den eneste udenfor døren i Egedal byråd, når det handler om budgetforliget, hedder Jens Skov.

Han er SFs repræsentant i byrådet, og partiet har valgt at sige nej tak til den aftale, som de øvrige partier i den forgangne uge blev enige om. Det er der flere grunde til, forklarer Jens Skov.

"Vi mener det er positivt med en langsigtet investeringsplan, men vi kan ikke stå inde for de rammebesparelser, der var lagt op til. De var spredt ud over flere forskellige områder", siger Jens Skov, der lader forstå at han er imod "punkt-beskatning."

Her fremhæver han blandt andet den højere SFO-takst, men også flere lukkedage i institutionerne, som der er lagt op til i budgetaftalen. Samtidig er partiet skuffet over, at der ikke blev sat penge af til en bedre busbetjening i Smørum.

"Vi vil ikke være med til at hæve taksterne på udvalgte områder. Vi havde i stedet foretrukket en højere grundskyld, fra 24 til 30 promille, som rammer mere bredt. Den vi peger på vil give 140 millioner kroner de første fire år, lig med budgetperioden, og derefter 73 millioner om året. Altsammen indtægter vi kan benytte til at undgå besparelser."

Jens Skov vedstår, at en hævelse af grundskylden vil medføre sanktioner fra regeringen. Men selv med dem vil Egedal få en bedre økonomi, siger han:

"Sanktioner på selve grundskyldsforhøjelse er indregnet. Selve forhøjelsen giver 64 millioner i 2019, men fordi vi bliver straffet så får vi kun 16 millioner i 2019. Straffen i 19 er på 75%, i 20 og 21 skal vi aflevere 50 procent og i 22 er det 25 procent. I 23 og frem får vi alle pengene, som så forventes at være steget til de 73 millioner".

SFs regnestykke ser således sådan her ud, forklarer Jens Skov:

"Vi får derfor 16,1 mio i 2019, 34,1 mio i 2020, 36,0 mio i 2021 og 54,4 mio i 2022 . I alt 140,6 millioner kroner."

Publiceret 08 October 2018 07:00

SENESTE TV