Budgetforlig: Skoler i Smørum og Ølstykke står til lukning

Vi har ikke råd til at vedligeholde de afdelinger vi har, siger borgmester

Af
Finn Due Larsen

Der er lagt op til markante ændringer for skolerne i Smørum og Ølstykke.

I den budgetaftale, som i sidste uge faldt på plads mellem seks af byrådets syv partier, er blandt andet indlagt en beslutning om at der i de to skoledistrikter skal lukkes en indskolings-afdeling ned i 2019, og indskolings-eleverne skal flyttes over på de to andre skoler i distriktet.

Det sker for på længere sigt at man både i Distriktsskole Smørum og Distriktsskole Ølstykke vil lukke den ene af tre skoleafdelinger ned. Det sker efter anbefalinger fra en meget omtalt rapport om skoler og læringsrum.

Men selv om rapporten foreslår Søagerskolen i Smørum og enten Toftehøjskolen eller Hampelandskolen i Ølstykke som de to afdelinger der skal lukkes ned, er det ikke endelig afgjort.

"Det skal vi have på plads på et møde senere i byrådet", siger borgmester Karsten Søndergaard (V).

Han udtrykker forståelse for de følelser som beslutningen vækker, men mener alligevel den er den rigtige for Egedal:

"Vi har ikke råd til at vedligeholde de afdelinger vi har. De er ikke tidssvarende, og jeg vil hellere have to velfungerende afdelinger end tre dårlige."

Rasmus Ripa, formand for skolebestyrelsen i Distriktsskole Ølstykke, lader forstå at han er i tvivl om hvad beslutningen egentlig indebærer:

"Det er svært at overskue lige nu. Jeg synes det er gået meget stærkt, og vi er ikke blevet hørt. Jeg kan godt være bekymret for at mange børn nu skal leve i usikkerhed om hvad der skal ske med deres skole."

Redaktionen håber også at kunne indhente en kommentar fra Ane Plouman Hag, formand for skolebestyrelsen i Distriktsskole Smørum.

Publiceret 09 October 2018 07:00

SENESTE TV