"For at en gruppe fungerer godt skal tydelig kommunikation og god energi være drivkraften i det fælles arbejde," siger Jacob Peter Loessl om sin afgang fra Radikale Venstre i Egedal.

Radikal strid i Egedal: Nu bliver Jacob Peter Loessl også byråds-løsgænger

Jacob Peter Loessl har netop meddelt, at han træder ud af den radikale byrådsgruppe i Egedal - gruppeformand Rikke Mortensen mener ikke, at han har leveret et radikalt aftryk i budgettet

Af
Kenneth Tanzer

Ulrik John Nielsen bliver ikke den eneste løsgænger i Egedal byråd.

For kort tid siden har Jacob Peter Loessl meddelt, at han efter nøje overvejelser har vurderet, at han og den radikale gruppe er bedst tjent med, at han træder ud af byrådsgruppen.

"For at en gruppe fungerer godt skal tydelig kommunikation og god energi være drivkraften i det fælles arbejde. Alle har ansvaret for kommunikation, og jeg er selvfølgelig bevidst om mit eget ansvar i den forbindelse. Jeg tror på, at beslutningen kan give bedre mulighed for fokuseret indsats fra alle parter. Jeg vil fortsat arbejde for de værdier og holdninger, som jeg er gået til valg på. Jeg håber også på fortsat godt samarbejde i byrådet," skriver Jacob Peter Loessl i en pressemeddelelse.

Rikke Mortensen, gruppeformand hos Radikale Venstre i Egedal, er ærgerlig over Jacob Peter Loessls beslutning.

"Jacob og jeg har haft et godt samarbejde, men når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at han har arbejdet ud fra det mandat, som jeg har givet ham," siger Rikke Mortensen.

"På hvilke områder har han ikke levet op til mandatet?"

"I forhold til børneområdet, handicapområdet og grundskyld har han ikke leveret et radikalt aftryk i budgettet. Det, som Jacob har arbejdet for i budgettet, ligner mere Venstre-politik end Radikal-politik."

Rikke Mortensen fortæller endvidere, at partiet indtil onsdag i sidste uge stod udenfor Egedal-budgettet, men at Jacob Peter Loessl ønskede at stemme for det fremlagte budget.

Svigtet

"Selvom Jacob endte med at gå imod vores politik, så prøvede jeg at holde sammen på gruppen, og derfor endte vi i sidste ende med at stemme for budgettet, selvom jeg prøvede at få Jacob til at følge gruppens holdning og stå udenfor budgettet. Jeg ville bare ønske, at han tidligere i forløbet havde trukket sig fra partiet, for så havde budgettet set anderledes ud - set med radikale briller. Jeg føler, at Jacob har svigtet den tillid, som vi har vist ham i partiet," siger Rikke Mortensen, som understreger, at der fremover kan blæse nye radikale vinde i Egedal byråd.

"På baggrund af dette forløb, så føler vi os ikke forpligtet til at stemme for de sager, som kommer i kølvandet på budgettet," siger Rikke Mortensen.

Må stå for egen regning

Jacob Peter Loessl er bekendt med udtalelserne fra Rikke Mortensen, men han ønsker ikke at uddybe sin pressemeddelelse.

"Det har jeg ingen kommentarer til. Det må stå helt for Rikke Mortensens egen regning," siger Jacob Peter Loessl.

Publiceret 12 October 2018 13:45

SENESTE TV