Selvom Ulrik John Nielsen endte med at følge Venstres

Selvom Ulrik John Nielsen endte med at følge Venstres "ja" til budgettet, så blev han torsdag aften smidt ud af partiet. Arkivfoto

Venstres gruppeformand om ekskludering af Ulrik John Nielsen: "Til sidst blev bægeret fyldt"

"Man må gerne brænde for sine sager i Venstre, men hvis det i sidste ende rammer gruppen og skaber usikkerhed, så har vi et problem," siger gruppeformand Ole B. Hovøre om ekskluderingen af byrådsmedlem Ulrik John Nielsen

Af
Kenneth Tanzer

Venstre i Egedal detonerede torsdag aften noget af en bombe, da man valgte at ekskludere Ulrik John Nielsen fra partiets byrådsgruppe.

I pressemeddelelsen fra Venstre udtaler gruppeformand Ole B. Hovøre, at det ikke har været muligt at opnå et klima med Ulrik John Nielsen, hvor arbejdet er baseret på gensidig tillid, loyalitet og samarbejde.

Nu uddyber Ole B. Hovøre den overraskende beslutning, som kommer blot én dag efter budgetvedtagelsen, hvor Ulrik John Nielsen endte med at følge Venstres budget-godkendelse.

"Det er ikke en beslutning, som gruppen har taget over natten. Den har længe været under opsejling. Ulrik John Nielsen har gentagne gange vist illoyalitet overfor gruppen. I Venstre er der højt til loftet og man må gerne brænde for sine sager, men hvis det i sidste ende ramme gruppen og skaber usikkerhed, så har vi et problem, og det har vi nu taget konsekven af," siger Ole B. Hovøre.

Flere udtalelser

Han lægger ikke skjul på, at Ulrik John Nielsens fremtoning i budget-kampen for at undgå flytninger af Ganløse Bibliotek og Ganløse Fritids- og Ungdomsklub er årsagen til det afbrudte samarbejde.

"Der har i længere tid været flere udtalelser i både artikler, læserbreve og på Facebook, hvor han i klare vendinger har givet udtryk for sine holdninger. Til sidst bliver bægeret fyldt, og når han på onsdagens byrådsmøde udtaler i forbindelse med budgetvedtagelsen, at han desværre er medlem af et stort parti, så flyder bægeret over. Den bemærkning var én af flere afgørende dråber," siger Ole B. Hovøre, som ikke mener, at Ulrik John Nielsens eksklusion ændrer det store i byrådet.

"Socialdemokratiet kan nu prale af at have flest mandater, ligesom Ulrik John Nielsen er fritstillet som løsgænger, hvor han kan arbejde som han vil, men jeg tror ikke at denne eksklusion ændrer noget," siger han.

Selvom Ulrik John Nielsen nu er løsgænger, så beholder han sine udvalgsposter.

Publiceret 12 October 2018 11:35

SENESTE TV