Zoran Bolic fra Frederiksværk var blandt deltagerne på campen. Fotos: KT

Zoran Bolic fra Frederiksværk var blandt deltagerne på campen. Fotos: KT

Unge på musikcamp i Egedal: Det er her den musikalske drøm bliver født

For sjette år i træk er musikglade unge mennesker taget til "Musikstarter Camp Egedal"

Af
Kenneth Tanzer

70 unge og håbefulde musikere fra Egedal og omegn bruger denne uges efterårsferie på musik, musik og naturligvis lidt mere musik.

Stenløse Kulturhus danner nemlig rammen om tiltaget "Musikstarter Camp Egedal", hvor der fra mandag til fredag bliver øvet, jammet og bare hygget i musikkens tegn.

"Det er en superfed camp, for vi møder andre jævnaldrende, der deler den samme passion for musik. Det er her venskaber opstår og nye bands ser dagens lys. Vi kommer ikke fra Egedal, men vi fik campen anbefalet, og så måtte vi bare melde os til. Det har vi ikke fortrudt. Det har været det hele værd. I går sad vi og jammede til klokken 0.30, og det var super hyggeligt," lyder det fra Glostrup-pigen Savannah Pelby og Zoran Bolic fra Frederiksværk, da Lokalavisen Egedal kiggede forbi onsdag morgen.

Mens nogle stadig havde svært ved at komme ud af den medbragte sovepose, så valgte andre at bruge dagens tidlige timer på at øve i ét af de elleve øvelokaler.

Drømme fødes

"Det er jo her på en musikcamp som denne, at de store musikalske drømme bliver født. Vi har haft et band, som faktisk nåede at udgive en plade, så det fortæller meget godt om springbrættet. De unge musikere finder sammen på kryds og tværs og danner bands. Vi er så med på sidelinien med femten frivillige, der prøver at lære de unge mennesker selv at skrive tekster og finde deres melodier. Det hele bliver så krydret med kunstner-besøg udefra - vi har blandt andre Danni Elmo og Christian Hjelm," lyder det fra Erik Rasmussen, Viceungdomsskoleleder fra Ung Egedal.

Det er sjette år i træk, at Ung Egedal arrangerede campen i samarbejde med Nephew, Ungdomsringen og Roskilde Fonden.

"Vi har et stærkt musikmiljø i Egedal - blandt andet via vores musikskole, så for os som kommune er det naturligt at have en "Musikstarter-camp", siger Erik Rasmussen.

Der blev øvet, jammet og bare hygget i Stenløse Kulturhus.

Der blev øvet, jammet og bare hygget i Stenløse Kulturhus.

Der blev øvet og øvet i Stenløse Kulturhus.

Der blev øvet og øvet i Stenløse Kulturhus.

Trommeslageren er på plads.

Trommeslageren er på plads.

Publiceret 18 October 2018 06:10

SENESTE TV