En Harald Nyborg kan blive næsten-nabo til thansen, Jysk og Jem & Fix.

En Harald Nyborg kan blive næsten-nabo til thansen, Jysk og Jem & Fix.

Ølstykke-bycenter står foran en udvidelse: Harald Nyborg er på vej

Egedal Kommune er klar til at lave en ny lokalplan, der gør det muligt at placere en Harald Nyborg-butik på Valdemarsvej 7

Af
Kenneth Tanzer

Jysk ligger der allerede. Det samme gør Jem & Fix, thansen og Maler S Lager, men hvis alt går efter planen, så kommer detailkæden Harald Nyborg også til at blive en del af Ølstykkes retail-center ud til Frederikssundsvej.

Egedal Kommune har nemlig modtaget en ansøgning og et forslag om etablering af en 1.480 kvadratmeter stor Harald Nyborg-butik på Valdemarsvej 7 i Ølstykke - på grunden/marken ved siden af Maler S Lager.

Forslaget har allerede været til drøftelse i kommunens planudvalg, og her ser formand Ib Sørensen (A) positivt på muligheden for at få tilført en ny udvalgsvarebutik.

Flere arbejdspladser

"Først og fremmest vil en Harald Nyborg-butik gå godt i spænd med eksempelvis Jem & Fix og thansen. Flere steder i landet ser vi, hvordan de med succes ligger ved siden af hinanden og skaber synergi. Det er også én af grundene til, at vi som kommune finder forslaget interessant," siger Ib Sørensen, som mener, at butikken vil være god for Egedal.

"En Harald Nyborg vil skabe flere arbejdspladser i kommunen, ligesom vores lokale håndværkere ikke skal køre ud af kommunen for at hente varer," siger udvalgsformanden.

Selvom Harald Nyborg-projektet møder opbakning, så skal det først forbi nogle store kommunale udfordringer.

"Den nuværende lokalplan giver ikke mulighed for en udvalgsvarebutik på grunden, og den giver heller ikke mulighed for at dispensere, så vi skal lave en ny lokalplan, men den er afhængig af mulighederne i det nye landsplandirektiv, som netop nu er til høring i hovedstadsområdet. Derudover er der en kommuneplan at tage højde for, men hvis det juridiske falder på plads, så kan byggeriet gå i gang i slutningen af 2019," siger Ib Sørensen.

Publiceret 19 October 2018 09:26

SENESTE TV