De cykelglade borgere i Egedal og Jyllinge må vente lidt endnu på den nye supercykelsti. Mostphoto

De cykelglade borgere i Egedal og Jyllinge må vente lidt endnu på den nye supercykelsti. Mostphoto

Supercykelsti mellem Stenløse og Jyllinge bliver forsinket

Den 7 km lange og trafiksikre supercykelsti skulle være åbnet sidst på året. Den bliver nu forsinket og åbner først i 2019

Den planlagte supercykelsti mellem Stenløse og Jyllinge står først klar til næste år.

Det oplyser Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Supercykelstien C97 mellem Frederikssund og Kongens Nytorv blev indviet i 2017. Der er planlagt en afstikker fra ruten, som begynder ved Stenløse Station og slutter i Jyllinge. "Jyllingeruten" får navnet C76 og bliver anlagt som en dobbeltrettet cykelsti.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle Jyllingeruten indvies i december måned. Der er imidlertid opstået usikkerhed omkring den konkrete linjeføring, en af udfordringerne er, hvordan cykelstien skal krydse den stærkt trafikerede A6, Roskildevej.

Der er desuden endnu ikke indgået aftaler med alle private lodsejere, som bliver berørt af den nye supercykelsti.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal, Bo Vesth, kan ikke lade være med at ærgre sig over forsinkelsen.

Stort behov

"Jeg ved, at der er et stort behov for at få etableret supercykelstien. Den vil koble Jyllinge og Værebro på både S-togsnettet og på det regionale net af supercykelstier. Jeg håber, at vi får løst de sidste forhindringer, så vi kan få anlægsarbejdet i gang så hurtigt som overhovedet muligt," siger Bo Vesth.

En supercykelsti er en cykelsti i en forbedret kvalitet, så det bliver nemmere at vælge cyklen som transportmiddel.

Supercykelstierne er indrettet med så få forhindringer som muligt, og der lægges stor vægt på sikkerhed, tryghed og høj komfort. Det betyder blandt andet tydelig skiltning, bedre asfalt og mere snerydning på ruterne.

Den nye supercykelsti bliver 7 km lang, og kommer til at løbe langs Krogholmvej fra Stenløse Station til Jyllinge i Roskilde Kommune.

Publiceret 23 October 2018 09:54

SENESTE TV