En borger er ærgerlig over lukning af Toftehøjskolen.

En borger er ærgerlig over lukning af Toftehøjskolen.

Læserbrev: Red Toftehøjskolen

Af
Helena Huong Nguyen

Hans Erik Nielsensvej 3

Ølstykke

Jeg har 2 børn der går på Toftehøjskolen, og et kommende 0.klassebarn.

Jeg har altid været en STOR fortaler for det fælles bidrag til folkeskolen, selvom jeg vil mene at mine børn kunne blive bedre udfordret på privatskolen. Sandt nok er der en del udfordringer i folkeskolen, f.eks. fokuseret indsats ved problemer. Dog mener jeg at fælles ansvar, indsats og bidrag kan løse mange problemer undervejs.

Efter Byrådets beslutning om lukning af Toftehøjskolen i onsdags, er jeg ved at sætte spørgsmål til min forkærlighed til folkeskolen. Skolelukningen bidrager til elevflugt til privatskolen. Hvilke midler er det tilbage til folkeskolen?

Mange boligområder er for nyligt anlagt rundt Toftehøjskolen, mange nye tilflyttere er tiltrukket til de boligområde, netop for at deres børn skal kunne gå på ”den nære skole”. Det er en kolossale hjælp til vores pressede hver dage som pendlere. Når Toftehøjskolen lukkes, hvor og hvad bliver det af ”den nære skole”, venskab og relationer i nærmiljø, sikre vej og tryghed på skolevej?

Toftehøjskolen ligger meget centralt i Ølstykke. Mange fritidsaktiviteter ligger på Toftehøjskolen, f.eks. karateklubber, gymnastik m.m. Hvordan vil fritidsaktiviteter i Ølstykke være efter lukningen af Toftehøjskolen? Hvordan kan vi sikre at muligheder til vores unges fritidsaktiviteter ikke bliver smuldret?

Hvordan en så central placeret skole bliver nedprioriteret og lukket?

Er det udarbejdet en business case til lukning af skolen, med analyse af interessenter, samfunds og sociale konsekvenser, og ikke kun de økonomiske?

Lader os nu kigger på det allermeste konkrete og akutte.

Vi står for døren at søge skole til vores kommende 0. klasse børn. Fristen går ud om 1 måneds tid. Den yngste skal kunne gå på samme skolen som sine søstre på sigt. Der foreligger ingen konkret plan for flytning af eksisterende børn fra Toftehøjskolen. Hvad skal vi så vælge efter?

Vores barn går på karate hos Ølstykke Karate Academy på Toftehøjskolen. Den lokale klub har eksisteret i mere end 30 år, og har sikret en solid tilgang af medlemmer gennem årerne. Den centrale placering af træningslokalet på Toftehøjskolen spiller en fremragende rolle til overlevelse som klub. Hvordan kan vi sikre at klubben kan stadig overleve og giver vores børn en sjælelig og kropssund fritidsaktivitet, efter lukning af Toftehøjskolen?

Borgmesters udsagn efter skolelukninger: ”Vi har gjort det rigtige”. Jeg mener ikke borgmesteren deler de bekymringer og fortvivlende situationer mange børnefamilier, hans borgere, står overfor.

Publiceret 05 November 2018 06:02

SENESTE TV