Egedal Kommune vil skærpe fokus på ejendommen i Ganløse, hvor rockergruppen Satudarah holder til. Polfoto

Egedal Kommune vil skærpe fokus på ejendommen i Ganløse, hvor rockergruppen Satudarah holder til. Polfoto OLUFSON JONAS

Rockere skaber utryghed: Nu kigger Egedal Kommune på bandepakke-muligheder

Administrationen i Egedal Kommune vil skærpe fokus på Satudarahs tilholdssted i Ganløse. Samtidig vil Byrådet orienteres nærmere om brugbare elementer i bandepakken

Af
Kenneth Tanzer

Det er ingen hemmelighed, at rockergruppen Satudarah har valgt at slå sig ned på Ringbakken i Ganløse.

Det har, ifølge Egedal Kommune, medført en vis form for utryghed og frustration blandt beboerne i området.

Derfor har kommunens administration valgt at undersøge de juridiske muligheder for at begrænse eller helt fjerne den ulempe, som rockerne medfører, men ifølge administrationen, så kan "loven om samlingsstedsforbud" ikke anvendes.

"Forsamlingsfriheden er direkte beskrevet i grundloven, hvorfor der naturligt skal ganske alvorlige forhold til, før denne frihed kan indskrænkes. Dette afspejles i loven, da de forhold som typisk kan berettige et forbud netop er personfarlig kriminalitet og narko," skriver administrationen, som oplyser, at man fra Nordsjællands Politi én gang om måneden modtager uddrag fra politiets døgnrapport over hændelser i området.

"Der har ikke kunne konstateres forhold, som berettiger et samlingsstedsforbud," lyder det fra administrationen, som dog er klar til at holde et vågent øje med bopælen i Ganløse.

Hegn og p-forhold

"Med udgangspunkt i planloven og under indtryk af de mange klager fra beboerne i området, har vi valgt at skærpe fokus på ejendommen, dens ejer og lejerne. På nuværende tidspunkt har vi sager vedrørende parkeringsforhold og et opsat hegn, der ikke er i overensstemmelse med lokalplanen," skriver administrationen.

Planudvalget i Egedal Kommune havde i sidste måned sagen til orientering. Den blev taget til efterretning, men på onsdagens byrådsmøde blev sagen udskudt.

"Vi har udsat sagen, fordi vi gerne vil have en dugfrisk orientering om vores muligheder. Der er kommet oplysninger om den såkaldte bandepakke, og de oplysninger skal vi kigge nærmere på og undersøge. Vi skal ganske enkelt se, om der er elementer i bandepakken, som vi kan bruge i forhold til lovgivningen," siger Egedal-borgmester Karsten Søndergaard.

Publiceret 05 November 2018 12:24