Toftehøjskolen i Ølstykke. Arkivfoto

Toftehøjskolen i Ølstykke. Arkivfoto

Læserbrev: Det er ikke rettidig omhu at lukke to skoler

Af
Miriam Horstmann

Rørsangervej 22

3650 Ølstykke

Til byrådsmødet i Egedal den 31l. oktober blev den kendte vending “rettidig omhu” brugt flittigt af medlemmerne.

Som Toftehøjforældre krummer jeg tæer og jeg er sikker på at den afdøde Hr. Mærsk ville ærgre sig over brugen af “hans” vending.

For det er da absolut ikke rettidig omhu, at lukke 2 skoleafdelinger i Egedal - I politikernes verden, hellere i går end i dag. Med det argument at vedligeholdelsesefterslæbet er voldsomt stort og skal stoppes NU….

Hvad med alle de år, hvor byrådet ikke har prioriteret skolerenoveringer, hvad med alle de år hvor byrådet har overset de kommende skatteborgere i kommunen eller populært sagt: Vores største ressource i fremtiden??? Se det ville have været rettidig omhu. Nu skulle der partout tages en beslutning med en konsulentrapport som “inspirationskatalog”.

Hvad med at høre de rigtige eksperter; De personer der har fingrene i hverdagen og dermed i praksis? Hvad med at bruge mere tid på at nærstudere den udførlige rapport fra skolebestyrelsen, lave høring med forældre og personale?

Hvor blev det af at have borgerne med på opgaven? Det er trods alt vores børn der får smadret deres hverdag, deres læring, deres skolevej, deres sociale sammenhold, deres tryghed...skal jeg blive ved?I stedet har I, kære politikere, taget en beslutning, som I på absolut ingen måde kender konsekvensen af. I ved ikke engang - bare sådan cirka - hvad det vil koste.

Om det overhovedet kan lade sig gøre. Gad vide om skolelukning kommer til at koste mere i den sidste ende samt ødelægge mange børns skolegang?For een ting er realiteten for børnene og forældrene på de afdelinger der lukkes, men hvad med de afdelinger der nu pludselig skal finde plads til alle de skolemistende børn.

Er disse forældre overhovedet klar over, hvad konsekvensen bliver for de skoler og for børnene? NEJ, for så tror jeg at de også havde råbt op! Så kære politikere. Tænk jer om. Spare penge kan vi alle være enige om, men fokuser nu på processen og på menneskene i denne beslutning...det var hvert fald ikke til stede på byrådsmødet.

Publiceret 06 November 2018 10:51

SENESTE TV