Tenoren David Danholt vil fremføre værket akkompagneret på klaver af pianisten Søren Rastogi. Foto: Hans Skaarup

Tenoren David Danholt vil fremføre værket akkompagneret på klaver af pianisten Søren Rastogi. Foto: Hans Skaarup

Die Schöne Müllerin gæster Ledøje Smørum Musikforening

Den lokale musikforening byder på koncert i kulturhuset

Søndag den 18. november kl. 15.00 i Kulturhuset på Flodvej 68 i Smørum er der mulighed for at høre en liedkoncert, når Die Schöne Müllerin kigger forbi.

Die schöne Müllerin er en sangcyklus for vokal og klaver af den tyske komponist Franz Schubert. Han komponerede den i 1823. Teksten er fra den tyske digter Wilhelm Müllers digtsamling Die schöne Müllerin, der findes i værket ”77 nachgelassene Gedichte aus den Papieren eines reisenden Waldhornisten ” (77 efterladte digte fra en rejsende valdhornists papirer) fra 1821.

Sangcyklussen handler om en ung møllersvend, der bryder op hjemmefra for at søge lykken. Ved at følge en bæk når han til en ny mølle, hvor han får arbejde. Han forelsker sig i møllerens datter, men da hun forelsker sig i en jæger, gribes møllersvenden af fortvivlelse og drukner sig i mølleåen. I den sidste sang ”Des Baches Wiegenlied” synger bækken en sørgmodig vuggevise for møllersvenden.

Digtene er inspireret af Müllers ugengældte kærlighed til digteren Luise Hensel. Schubert har skrevet musik til 20 af digtene, og det er dem publikum kan glæde sig til at høre ved koncerten.

Meget efterspurgt

Tenoren David Danholt vil fremføre værket akkompagneret på klaver af pianisten Søren Rastogi. Søren Rastogi er meget efterspurgt som solist, kammermusiker og akkompagnatør både i Danmark og internationalt. Han har modtaget talrige hædersbevisninger og legater. Udover at være en fremragende solopianist har han et tæt samarbejde med førende skandinaviske sangere.

Gæstebilletter til koncerten kan købes i forsalg via www.lsmusikforening.NemTilmeld.dk Resterende billetter sælges ved indgangen. Her modtager Musikforeningen kun kontanter.

Sæsonens næste 2 koncerter foregår i 2019 således: 13. januar 2019 kl. 15.00 Nytårskoncert og 31. marts 2019 kl. 15.00 med Ensemble Storstrøm.

Publiceret 07 November 2018 07:07

SENESTE TV