David Trads - er klar til at skifte til politik, i kamp mod Mathilde Powers fra Furesø.

David Trads - er klar til at skifte til politik, i kamp mod Mathilde Powers fra Furesø.

S-formand: Enig bestyrelse indstiller Trads som kandidat

Men Furesø-kandidat er også i spil - valget afgøres på repræsentantskabsmøde 19. november

Af
Finn Due Larsen

Egedal Det var noget af en politisk bombe der sprang, da det i dag blev offentliggjort, at David Trads er i spil som ny folketingskandidat for Socialdemokratiet i Egedalkredsen.

Den 51-årige David Trads er i offentligheden mest kendt fra mediebranchen - blandt andet som tidligere chefredaktør og nu politisk kommentator. Springet til det politiske er blevet aktuelt, efter Nick Hækkerup har skiftet valgkreds, fra Egedal til Hillerød.

"Det er med stor ydmyghed og stor glæde, at jeg kan fortælle, at en enig kredsbestyrelse i Socialdemokratiet i Egedal indstiller mig til at være kredsens folketingskandidat til det kommende valg", skriver David Trads på sin Facebook-side i dag, og det bekræftes af Morten Thorup, formand for Socialdemokratiet i Egedalkredsen.

"Det er en indstilling, der er forhåndsgodkendt i de to partiforeninger i kredsen, Egedal og Furesø", siger Morten Thorup til Lokalavisen.

Han understreger samtidig, at det nu er op til repræsentantskabet på sit møde mandag den 19. november at vælge Nick Hækkerups afløser. Og at der er to kandidater i spil - Mathilde Powers, der er byrådsmedlem i Furesø, stiller også op.

Har kritiseret stramninger

"Der er 19 medlemmer der skal afgøre valget på repræsentantskabsmødet. Hvis der ikke er to tredjedeles flertal for en kandidat, sendes valget til urafstemning", siger Morten Thorup.

Flere medier har allerede kredset om det faktum, at David Trads er kendt som en skarp kritiker af flere af de stramninger i udlændingepolitikken, som Socialdemokratiet har bakket op om. Blandt andet burkaforbuddet og stop for kvoteflygtninge.

Men det anser Morten Thorup ikke som et problem:

"Jeg fornemmer, at det især er integrationen af nye danskere der optager David Trads. Det forventer jeg vil være det vigtigste i hans virke, og her er vi helt på linje, for det er også det vigtigste for os."

David Trads har tidligere, i 2004, forsøgt at stille op for Socialdemokratiet i Skanderborgkredsen, hvor han tabte til Kirsten Brosbøl.

Publiceret 11 November 2018 20:48

SENESTE TV