Flere foreninger har deres dagligdag på Toftehøjskolen i Ølstykke, som står foran en lukning. Det efterlader stor bekymring hos foreningerne. Foto: KT

Flere foreninger har deres dagligdag på Toftehøjskolen i Ølstykke, som står foran en lukning. Det efterlader stor bekymring hos foreningerne. Foto: KT

Skolelukninger vækker bekymring hos foreninger: "Hvor skal vi hen, når bulldozeren kommer?"

Fremtiden er usikker for de mange lokale foreninger, der holder til på Toftehøjskolen og Søagerskolen

Af
Kenneth Tanzer

Det er ikke kun elever, lærere og forældre, som står foran en ny hverdag, når der på sigt bliver lukket og slukket på Toftehøjskolen i Ølstykke og Søagerskolen i Smørum.

Også de mange foreninger, der dagligt bruger forholdene på de to lokale skoler, er usikker på fremtiden.

"Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke var bekymrede. Vi ved jo ikke, hvad der kommer til at ske eller hvor vi skal flyttes hen. Vi er meget kede af lukningen af Toftehøjskolen. Det er trist, for vi har været der siden 1988, og vi har det godt med eget klublokale, opbevaringsrum og generelt fine forhold," siger Tonny Nørgreen Jensen, der er formand for Ølstykke Karate Academy.

Samme toner lyder fra Ølstykke Skytteforening, der siden 1972 har haft tilholdssted i kælderen på Toftehøjskolen.

"Vi er rystede og super-ærgerlige over lukningen. Jeg har respekt for den politiske beslutning, men den medfører også store konsekvenser - blandt andet for os foreninger. Vi er bekymrede, men vi er også optimistiske i forhold til, at vi ikke bliver glemt. Vi er trods alt en forening, der i vores sportsgren konkurrerer på topplan," siger David Buchholdt, formand fra Ølstykke Skytteforening.

Han lægger ikke skjul på, at klubbens nuværende skytteanlæg på Toftehøjskolen bliver umulig at flytte.

"Våbenboksen er eksempelvis muret fast, så den kan ikke flyttes, men også hele sikkerheds- og miljødelen skal der tages højde for. Vi er svære at placere et andet sted, for løsningen ligger ikke lige for. Vi kan heller ikke være hos de øvrige skytteforeninger," siger David Buchholdt, som understreger, at forening har lagt mange penge i forholdene på Toftehøjskolen.

Flytning koster to mio. kr.

"Gennem tiden har vi jo renoveret lokalet til et moderne skytteanlæg med blandt andet en skydebane, en våbenboks og et opholdsrum. Anlægget har kostet to mio. kr., og selvom kommunen har støttet med 250.000 kr., ligesom Dansk Skytteforening har givet et tilskud, så har vi selv betalt for anlægget. Skal vi etableres et andet sted i kommunen, så vil det koste mindst to mio. kr. i allerede etableret lokaler," siger formanden.

Hos Ølstykke Karate Academy vil man hurtigst muligt i dialog med Egedal Idræts Fællesskab.

"Der skal findes nogle løsninger, for vi vil gerne have en afklaring på fremtiden. Det skylder vi også vores medlemmer. Hvis hallen på Toftehøjskolen bevares, så bliver vi meget gerne," siger Tonny Nørgreen Jensen.

På Søagerskolen i Smørum står Ledøje Smørum Gymnastik også i en usikker situation.

"Umiddelbart, så tyder det på, at lukningen af Søagerskolen får store konsekvenser for os. Vi har mange hold på skolen, og vi ved ikke, hvad der kommer til at ske med dem. Det er også på den skole vi har vores redskaber og konkurrencehold, så lige nu er der mange åbne spørgsmål og stor usikkerhed i forhold til fremtiden," siger Kirsten Rask Nielsen, næstformand i Ledøje Smørum Gymnastik.

Publiceret 12 November 2018 05:52

SENESTE TV