Wyrna Nielsen i gang med dagens arbejde i Aktivtetscenteret i Damgårdsparken i Stenløse. Her ses hun i hyggeligt selskab med én af de ældre brugere. Fotos: KT

Wyrna Nielsen i gang med dagens arbejde i Aktivtetscenteret i Damgårdsparken i Stenløse. Her ses hun i hyggeligt selskab med én af de ældre brugere. Fotos: KT

I 33 år har Wyrna fået smilene frem hos Egedals ældre: "Jeg er altid gået glad hjem fra arbejde"

66-årige Wyrna Nielsen fra Ølstykke går på pension efter en fantastisk tid som medarbejder i Egedal Kommunes aktivitetscenter. Vi har mødt hende til en snak om de gode gamle dage, glæden ved arbejdet og det at værne om det populære center

Af
Kenneth Tanzer

Der er liv og glade dage, når kommunens ældre borgere træder ind i Aktivitetscenteret på Damgårdsparken i Stenløse.

Nogle kaster sig ud i et spil billard, mens andre strikker eller bare sludrer over en kop kaffe - fælles for flokken er hygge og socialt samvær.

Den gode stemning skyldes ikke mindst personalet, som blandt andet består af 66-årige Wyrna Nielsen.

Siden 1985 har hun som social- og sundhedshjælper været tilknyttet Aktivitetscenteret i først Ølstykke Kommune og siden Egedal Kommune, men i slutningen af denne måned takker hun af efter 33 år.

"Det bliver meget specielt at forlade det her job, for det har været så stor en del af mit liv, men jeg har altid haft det ønske, at jeg ville gå på pension, mens jeg stadig har det godt," siger Wyrna Nielsen.

Hun læner sig tilbage i stolen og tager en tår kaffe, inden hun sætter nogle flere ord på sit kommende stop.

Fantastiske år

"Det har været nogle fantastiske år, hvor jeg har været så heldig at møde en masse dejlige mennesker - det gælder både brugerne af Aktivitetscenteret og mine kollegaer. Jeg har altid elsket jobbet og nydt den respons, som de ældre og deres pårørende har givet mig," siger Wyrna Nielsen.

Rejsen som social- og sundhedshjælper startede med en stilling som ufaglært hjemmehjælper i Ølstykke Kommune, men da Tofteparkens Aktivitetscenter åbnede i 1987, så gik Wyrna Nielsen over til en stilling som aktivitetsmedarbejder.

"Det har været nogle fantastiske år, hvor jeg har været så heldig at møde en masse dejlige mennesker," siger Wyrna Nielsen.

"Min mand og jeg var lige flyttet til Ølstykke fra Hvidovre, og jeg kom fra en stilling som rekvisitør på Hvidovre Hospital. Jeg ville gerne prøve at arbejde med ældre mennesker, så jobbet som hjemmehjælper var en god start, men da jeg fik muligheden for at komme på Tofteparken, så slog jeg til. Dengang skulle man ikke visiteres til at komme i Aktivitetscenteret, så byens ældre dukkede op hver dag - og så blev der ellers hygget med alt fra musik og spisning til gymnastik og blomsterbinding. Det var en herlig tid, for vi havde nogle gode arbejdsforhold, der skabte en nærhed for de ældre. Vi var langt flere ansatte end i dag, så vi havde alle muligheder for at skabe nogle unikke rammer," siger Wyrna Nielsen.

Er arbejdsforholdene den største forskel på dengang og i dag?

"Ja, det vil jeg sige. Tidligere var vi ni ansatte i Aktivitetscenteret. I dag er vi skåret ned til tre, så bare det at arrangere en bustur for de ældre kræver to medarbejdere, og det efterlader så én medarbejder herhjemme til eksempelvis femten brugere. Det er svære vilkår, og det er en forringelse, som de ældre også kan mærke. Der er jo skåret ned på aktiviteter, men selvom vi politisk har været lukningstruet i ti år, så er vi her heldigvis stadig."

Aktivitetscenteret, der er for hjemmeboende ældre, som enten er ensomme, handicappede eller lettere demente, bør prioriteres i fremtidenh," mener Wyrna Nielsen.

Skal værne om det

"Hver dag fra mandag til fredag har vi jo busture, gå-hold, madlavning og musik-arrangementer. De ældre elsker det og lyser helt op, når de kommer herned, så vi skal helt klart værne om det," siger Wyrna Nielsen, som trods sin kommende pension ikke helt vil slippe Aktivitetscenteret.

"Jeg har sagt ja til at blive vikar i ny og næ. Det passer mig også fint, for jeg er altid gået glad hjem fra arbejde," siger hun.

"Der er jo skåret ned på aktiviteter, men selvom vi politisk har været lukningstruet i ti år, så er vi her heldigvis stadig," siger Wyrna Nielsen.

Publiceret 13 November 2018 06:02

SENESTE TV