En frivillig forening i Jyllinge vil nu skabe et nyt kulturhus på Bygaden 28. Pressefoto

En frivillig forening i Jyllinge vil nu skabe et nyt kulturhus på Bygaden 28. Pressefoto

Nyt liv på Byaden 28 i Jyllinge: Forening får grønt lys til fundraising

Ildsjæle fra den frivillige forening Fjordglimt er nu klar til at skabe et mangfoldigt og socialt hus på Bygaden 28 i Jyllinge

Foreningen Fjordglimt er klar til at genskabe et kulturelt liv på Bygaden 28 i Jyllinge.

Fjordglimts ønske er at skabe Jyllinges naturlige samlingspunkt for alle aldre, og i den forbindelse inviterer den frivillige forening til åbent hus i Bygaden 28, søndag 25. november fra kl. 10.00 til 12.00.

"Vi håber rigtig mange har lyst til at kigge forbi og få en kop kaffe & kage. Man får her lejlighed til at se det historiske sted fra 1897 med kig til den skønne fjord, tale med ildsjælene om projektplaner, og evt. melde sig som frivillig til eksempelvis planlægning, renovering, fundraising, sociale medier, events, cafeen, osv," skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Mangfoldigt socialt hus

”Vi er en gruppe ildsjæle, som har skabt Foreningen Fjordglimt med formålet at etablere et mangfoldigt socialt hus, et nyskabende fællesskab, med plads til aktivt medborgerskab, på tværs af alder og interesser. Med cafeen som hjertet, skaber vi liv i kulturhuset, til gavn for alle. Desuden vil det tiltrække turister såvel som nye borgere. Foreningen har et socialt medansvar i nærområdet. Vi vil gerne etablere et strålende tiltrækninsgpunkt, der på smukkeste vis er en del af fjordkilen, som styrker Jyllinges bymidte," siger foreningens formand Ole Hannecke.

Foreningens vision for brug og aktiviteter inkluderer bl.a. samarbejde med Nationalparken Skjoldungernes Land, Plastic Change og alle lokale institutioner og foreninger.

Sofie Clauson-Kaas fra Nationalparken Skjoldungernes Land udtaler:

”Nationalparken vil gerne støtte op om Fjordglimt, så byens institutioner, skoler og borgere kan få viden og inspiration til aktiviteter ved fjorden.”

Publiceret 14 November 2018 06:02

SENESTE TV