Direktøren for Boligselskabet Sjælland, Ølstykke-borgeren Bo Jørgensen, kan i denne måned fejre sit ti-års jubilæum. Pressefoto

Direktøren for Boligselskabet Sjælland, Ølstykke-borgeren Bo Jørgensen, kan i denne måned fejre sit ti-års jubilæum. Pressefoto

Ølstykke-borger kan fejre ti års jubilæum som direktør for boligselskab

Direktøren for Boligselskabet Sjælland, Bo Jørgensen, kan i denne måned fejre sit ti-års jubilæum. Ti begivenhedsrige år med masser af udfordringer og masser af kærlighed til dem, det hele handler om, nemlig beboerne

Der var ikke gået mange dage, fra Bo Jørgensen var begyndt i sit nye job som direktør for Boligselskabet Sjælland, før døren til hans kontor gik op. Ind trådte 65-årige Anna, og hun var sur. Rigtig sur.

Og når man ikke føler sig hørt, så må man jo vise den nye direktør, hvori problemet består. Derfor tømte Anna indholdet af sin pose ud på Bo Jørgensens skrivebord og pegede på stakken af visne blade og et par brugte underbukser.

”Nu har vi i ugevis bedt om at få fejet affaldet foran vores beboerlokale væk, men der sker ingenting, og det er simpelthen for dårligt,” fastslog Anna.

I dag – ti år senere – spiller Anna Hansen stadig en vigtig rolle. Da hun marcherede ind i Bo Jørgensens liv, var hun bestyrelsesformand i en af afdelingerne, og hun blev symbolet på, at beboerdemokrati, dialog og medinddragelse i dén grad trængte til at blive forbedret.

"For mig blev hun både en sparringspartner og et forbillede, som jeg har lært rigtig meget af. Siden har vi taget udgangspunkt i Anna, når vi diskuterer mulige nye tiltag. Vi stiller os selv spørgsmålet ”Hvad får Anna ud af det?”. For hvis en ny idé ikke gør en reel forskel for beboerne, så kan det lige meget," fastslår Bo Jørgensen, der de sidste 25 år har boet på et fritidslandbrug udenfor Ølstykke sammen med sin hustru, ergoterapeut Gitte Kolding Jørgensen.

Søsat flere tiltag

Over årene har han som direktør søsat en lang række gode initiativer til gavn for bebeboerne. For eksempel gældsrådgivning og projekter for unge, så de ikke lader sig friste af bandekriminalitet. Men en enkelt ting ville Bo Jørgensen gerne have gjort bedre:

"Jeg har selv lært utrolig meget af vores beboere, og historien om, hvor mange ressourcer de rummer, ville jeg gerne have formidlet bedre og tydeligere. Her ser man omsorgen for andre mennesker og villigheden til at hjælpe ældre, psykisk syge eller flygtninge. Her forstår man betydningen af et lille kærligt skub og en hjælpende hånd. Det har jeg kæmpe respekt for, og det kan vi alle sammen lære noget af, siger Bo Jørgensen.

Publiceret 15 November 2018 11:24

SENESTE TV