Der var fokus på sjove lege til Børnehuset Regnbuens re-certificering som bevægelsesinstitution. Foto: Morten Toft

Der var fokus på sjove lege til Børnehuset Regnbuens re-certificering som bevægelsesinstitution. Foto: Morten Toft

Stor bevægelsesfest til åbent hus i "Regnbuen" i Smørum

Børnene fra Børnehuset Regnbuen i Smørum prøvede onsdag en masse nye lege i forbindelse med DGI’s re-certificering af den lokale institution

15 børn spæner forbi på ’forbrændingsbanen’. De griner højt og smilene fylder ansigterne, mens de tager et par runder på banen på legepladsen i Børnehuset Regnbuen i Smørum.

For de er ved at udforske via et sjovt løb, hvad der skal til for at forbrænde det antal kalorier, de lige har indtaget ved at spise et stykke af en mælkesnitte, en cheese dippers eller en banan. Og de besøgende forældre bliver klogere på maden, de putter i børnenes madpakker.

Det hele er en del af DGI’s re-certificeringsproces, hvor institutionen styrker sin profil som bevægelsesinstitution. Og for at udvikle sig for at blive endnu bedre til at få leg og bevægelse ind i hverdagen til gavn for børnenes fysiske og mentale udvikling. For at vise, hvor langt de er kommet, holdt børnehuset onsdag den 14. november åbent hus for andre institutioner, politikere og forældre.

Så er dagens

Så er dagens "æbleræs" skudt i gang i den lokale Smørum-institution. Foto: Morten Toft

”Det har været rigtig sjovt for børnene. Og så giver det energi til personalet, for de får et boost og tænker ’hold da op, der er noget, vi er specielt dygtige til, som vi kan vise frem’. Det næste år kan vi jo leve på sådan en succesoplevelse,” siger Anders Asger Nielsen, der er leder i Børnehuset Regnbuen.

Ved mange af aktiviteterne har formålet ganske enkelt været, at det skal være sjovt. Børn skal opleve en glæde ved at bevæge sig. Ikke at der er en masse regler og rammer, mener lederen i Regnbuen.

Leg på gange og borde

Børn, der løber i fuld fart gennem lokalet eller kravler på bordene er ikke et usædvanligt syn i Børnehuset Regnbuen. For her er det ikke som udgangspunkt forbudt at bevæge sig på steder, hvor andre sætter en stopper, fortæller Anders Asger Nielsen.

”Det kunne være, der var nogle reoler. Dem kan man gå få lov til at kravle op på og springe ned fra, selvom det er lige ved siden af et stilleområde på andre tidspunkter. Så vi hele tiden har læringsmiljøer med mange muligheder. Det er nok her, man kan se, at vi er lidt specielle, fordi vi ikke stopper aktiviteterne og siger, at det må man ikke, men i stedet undersøger, hvorfor der er en aktivitet,” siger Anders Asger Nielsen.

DGI ønsker at samarbejde med skoler og institutioner om at styrke børn og unges fysiske sundhed, læring og mentale trivsel med idræt, leg og bevægelse som afsæt.

Målet er at gøre det nemmere og sjovere at igangsætte idræt, bevægelse og aktiviteter som skaber en bevægelsesglæde i hverdagen - uanset alder samt kompetencer eller forudsætninger.

pressemeddelelse

Publiceret 15 November 2018 12:39

SENESTE TV