En beboer på Dildalvej i Ølstykke får stor ros af politiet for sin indsats mod de indbrudstyve, der tirsdag slog til mod hans hus.

En beboer på Dildalvej i Ølstykke får stor ros af politiet for sin indsats mod de indbrudstyve, der tirsdag slog til mod hans hus.

Ølstykke-beboer tog kampen op med tyvene: Nu er de bag tremmer

Nordsjællands Politi roser den borger på Dildalvej i Ølstykke, der tirsdag eftermiddag fik tilbageholdt to indbrudstyve

Af
Kenneth Tanzer

To formodede udenlandske indbrudstyve på henholdsvis 21 og 25 år er onsdag blevet varetægtsfængslet frem til den 12. december.

Takken for det kan Nordsjællands Politi passende rette mod en mandlig beboer på Dildalvej i Ølstykke. Det var nemlig hans indsats, der tirsdag eftermiddag forhindrede et villa-indbrud, så politiet i sidste ende kunne anholde de to mænd.

Manden kom hjem til sin ejendom, hvor han kunne konstatere, at der holdt en udenlandsk indregistreret bil i indkørslen.

Beboeren parkerede sin egen bil således, at den fremmede bil ikke kunne køres væk, og kort efter at han havde konstateret at der havde været indbrud i hans hus, traf han to udenlandske mænd. De var, ifølge politiet, kommet tilbage for at hente bilen.

Et par naboer hjalp til med at tilbageholde de to mænd, inden politiet dukkede op for at tage de to mænd med på politigården.

Fandt mønter og dot-handsker

"De to var i besiddelse af blandt andet kontanter og mobiltelefoner, ligesom vi ved ransagningen af bilen fandt en masse danske mønter, skruetrækkere, såkaldte dot-handsker og en del andre interessante ting, som indbrudstyve bruger som værktøj," lyder det fra Nordsjællands Politi.

Onsdag blev de to mænd altså varetægtsfængslet, hvilket glæder politiet.

"Nu har vi lidt arbejdsro til at efterforske videre på sagen," siger politiet, der ikke tøver med at rose Ølstykke-beboeren for sin indsats.

"Det var yderst skarpt reageret af borgeren sådan at lægge en blokade ud for de formodede indbrudstyve. Politihatten af for det," lyder det fra Nordsjællands Politi.

Publiceret 29 November 2018 10:33