Egedals borgmester Karsten Søndergaard sætter ord på det nye privatskole-tiltag i Ølstykke.

Egedals borgmester Karsten Søndergaard sætter ord på det nye privatskole-tiltag i Ølstykke.

Egedal-borgmester Karsten Søndergaard om privatskole i Ølstykke:"Svært at se, hvad vi kan bidrage med økonomisk"

Egedal Kommunes økonomiske støtte til en privatskole bliver begrænset

Af
Kenneth Tanzer

Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune, kalder privatskole-planen i Ølstykke for positiv, men initiativtagerne skal ikke sætte næsen op efter de store kommunale økonomi-indsprøjtninger.

"Der er en grund til, at vi i Egedal har sat en ny kurs for vores skolevæsen. Vores plan om nye og moderne læringsmiljøer betyder, at vi bruger en stor del af vores anlægsramme på folkeskolerne. Af den grund har jeg svært ved at se, hvad vi kan bidrage med økonomisk til det nye privatskole-projekt," siger Karsten Søndergaard og fortsætter:

"Det ligger dog helt fast, at vi som kommune skal betale et tilskud pr. elev i den nye privatskole. Derudover kan vi også være med på driften, men yderligere tilskud har jeg svært ved at få øje på."

Ligner nej til Græstedgård

Til gengæld er han klar til at gå i konkret dialog med initiativtagerne, når snakken falder på mulige placeringer for den nye skole.

"Finder de en placering og kommer de med en ansøgning, så kigger vi naturligvis på det. Jeg har svært ved at forestille mig Græstedgård som en mulighed. Cirkuspladsen er en stor grund, som der allerede er en lokalplan for, men jeg er åben for dialog," siger Karsten Søndergaard.

Han understreger endnu engang, at en ny privatskole skal være velkommen i Ølstykke.

"Jeg er slet ikke imod planerne. Udviklingen er naturlig efter den beslutning, som vi har foretaget i Ølstykkes skoledistrikt," siger han.

Publiceret 03 December 2018 05:45

SENESTE TV