Bo Vesth svarer på Ulrik John Nielsens læserbrev.

Bo Vesth svarer på Ulrik John Nielsens læserbrev.

Læserbrev: Svar til Ulrik John Nielsen

Af
Bo Vesth

byrådsmedlem for Venstre i Egedal Kommune

Først og fremmest tak fordi du er begyndt at kæres om Venstre’s politik.

Jo, forslaget om fossilfri investering, var i den grad symbolpolitik. Forslaget var ene og alene fremsat for at nogen skal kunne pudse deres grønne glorie. For det rykker intet. Men fair nok, 1 pct. af kommunens samlede investeringer kan henregnes til fossile brændsel.

På sigt skal denne investering anvendes til tilbagekøb af Ølstykke-bygningerne i 2025. Et flertal ønsker at konvertere denne portefølje til grønne investeringer i stedet og det accepterer vi selvfølgelig. Man må kunne gi´ og ta´ i politik, ellers skal man finde noget andet at bruge sin tid på.

Du burde da vide Ulrik John, at Venstre og et stort byrådsflertal i mange år har arbejdet for en grøn kommune. Konvertering af vejbelysning til LED, etablering af Egedal Fjernvarme og udbygning af fjernvarmenet i Stenløse/Ølstykke, vi har sat høje energikrav til nybyggeri, opsætning af solceller på kommunale bygninger mm.

Så jo, Venstre vil gerne den grønne omstilling, men en reel omstilling og ikke kun varm luft og symbolpolitik.

Men når du nævner det grønne Ulrik John, så stemte du for mindre end to måneder siden i mod EL-busser til fordel for biodiesel? Venstre gjorde det med begrundelse i, at vi ikke havde afsat økonomi til denne omstilling og mente ikke det var økonomisk ansvarligt. Hvad var egentligt dit argument?

Jeg forstår ikke, at du kan være i tvivl om hvad Venstre mener. Medlemmerne af Venstre’s byrådsgruppe har altid en holdning, også når det der skal tages stilling til noget, der ikke er populært. Det ligger Venstre’s medlemmer meget fjernt, at undlade at have en holdning til de fremlagte emner.

Men så’n er vi jo så forskellige.

Publiceret 04 December 2018 06:12