To travle mødre. Sine Kristine Kjellerup Christensen med lille Noa Kristine og Sara Rode Hamann. Foto: due.

To travle mødre. Sine Kristine Kjellerup Christensen med lille Noa Kristine og Sara Rode Hamann. Foto: due.

Momunity ser dagens lys i Egedal Kommune: Mødre har brug for at mødes - med eller uden børn

To kvinder mødtes i en mødregruppe, og fik en idé. Nu har de stiftet "Momunity - mor i Egedal"

Af
Finn Due Larsen

Amning, søvnløse nætter, madpakker, indkøb, leg og aktivering,...

Jo, som mor har man altid travlt. Det kan nok alle kvinder der har været igennem turen med de kære små, skrive under på.

To af dem er Sara Rode Hamann og Sine Kristine Kjellerup Christensen fra Ølstykke. Som nybagte mødre mødtes de i en mødregruppe sammen med børnene.

Her kom de til at snakke om de mange udfordringer dagligdagen med mand og børn giver, og hvor svært det kan være at få tid til andet. Det satte nogle tanker i gang:

Hvorfor ikke give mødrene mulighed for at mødes mere på tværs - både med og uden børn?

Nu har de to travle kvinder stiftet "Momunity - mor i Egedal". Med hjemmesiden momunity.dk, der netop er blevet lanceret.

"Meningen er at samle mødre online, omkring en række events og sociale arrangementer. Både hvor børnene er med, og uden børn", siger Sara, der er 31 år og mor til Esther på 7 måneder og Clara på 3 et halvt år.

Sætter rammerne

"Vi sætter rammerne for et fællesskab, hvor vi giver Egedals hårdt trængte mødre noget "migtid", bobler og intellektuelle input”, siger Sine, 28 år og mor til Isaya på 9 år, Mio, 5 år, Alban, 3 år, og Noa Katrine, 7 måneder.

Som navnet antyder, er "Momunity - mor i Egedal" henvendt bredt til mødre i Egedal, men også i omkringliggende byer er man meget velkommen, lyder det fra de to.

"Mange af os er tilflyttere, og har måske haft svært ved at finde et netværk. Og vi tænker, at der må være andre - tilflyttere eller ej - der har det som os."

Som eksempler på arrangementer Momunity vil arrangere, er "De små besøgsvenner på plejehjem", hvor mødre og børn kigger ind til de ældre.

Eller en biograf-aften eller en vin og tapas-aften, uden børn. For som de skriver på deres Facebook-side:

"Er det mindre politisk korrekt at ville holde hjernen lidt igang under barsel? At have et projekt at give sig til? Nogle trives med at gå hjemme og nyde stilheden og kvalitetstiden alene med baby. Andre kan have brug for at opsøge stimulerende fællesskaber, have et strikkeprojekt igang, dyrke sport, m.m. Alle mødre har forskellige præferencer, men fælles for os er, at vi har mulighed for at bruge vores barsel på lige netop det som er rigtig for os."

Begrebet mødre skal forstås bredt, forklarer de:

”Du kan være mor, medmor, stedmor, kommende mor eller bedstemor. Det handler om essensen i det at være mor og alle aldersgrupper er velkomne", siger Sara.

Stor interesse

Momunity har fået en flyvende start. Facebook-gruppen, der "teaser" om den nyåbnede hjemmeside, er godt besøgt, 500 blev tilmeldt inden for det første døgn. Interessen er stor:

"Alle vi har talt med er positive. En sagde at det var en fantastisk idé. Hun var tilflytter og følte sig lidt isoleret i en ny by” siger Sine.

De to kvinder er i fuld gang med at forsøge at få kommunen med i et samarbejde om sociale tiltag, og søger også lokale der vil sponsorere til formålet. For det er langt fra gratis at få de mange gode ideer til at flyve og arrangementer op at så. De efterlyser også frivillige.

Med arbejdet med Momunity trækker de to på hver deres erfaringer fra det arbejdsliv, der lige nu er sat på pause.

Sara fra et kontorfællesskab, hvor hun er vant til at være den der står for diverse events og for at skabe relationer på kryds og tværs.

Sine som socialrådgiver med stor erfaring med og viden om sociale medier.

Publiceret 04 December 2018 08:52