Der er økonomisk støtte til lokalt naturområde. Pressefoto

Der er økonomisk støtte til lokalt naturområde. Pressefoto

Flere penge til fugle og natur i Gundsømagle Sø

Virksomheden Gubra tager grønt ansvar ved at støtte naturområdet med 100.000 kr. om året de næste fem år

Naturforvaltning og formidling får nu nye muligheder i Fugleværnsfondens naturreservat ved Roskilde.

En ny sponsoraftale giver økonomisk håndsrækning til Gundsømagle Sø, idet biotekvirksomheden Gubra har valgt at støtte naturområdet med 100.000 kr. om året de næste 5 år. Pengene går til formidling, drift og vedligehold af naturreservatet, som i den grad er værdigt trængende.

"I Fugleværnsfonden glæder vi os over denne første sponsoraftale, som har stor betydning for vores økonomiske råderum og dermed for den natur, som vi køber, forvalter og udvikler," fortæller direktør for Fugleværnsfonden Kristian Dammand Nielsen, som håber, at dette kan danne grobund for andre lignende aftaler.

Fugleværnsfonden er en almennyttig, selvstændig fond stiftet af Dansk Ornitologisk Forening i 1966. Midlerne til opkøb og pleje kommer fra testamentariske gaver, tilskud fra fonde og legater samt - ikke mindst - fra private bidrag. Virksomhedssponsorater er et nyt initiativ i Fugleværnsfonden, som giver virksomheder med en grøn profil mulighed for at skabe synlige forbedringer med stor værdi for den danske natur.

Sponsoraftalen mellem Gubra og Fugleværnsfonden betyder helt konkret bedre natur for fuglene ved Gundsømagle Sø og bedre formidling af den unikke natur, som findes her.

En vision om at styrke naturen

Gubra er en privat biotekvirksomhed etableret i 2008, som laver præklinisk forskning til behandling af metaboliske sygdomme som eksempelvis diabetes og fedme. Siden virksomheden blev grundlagt, har det været en del af visionen, at noget af overskuddet skulle kanaliseres ud i aktiviteter, der kunne være med til at gøre en grøn forskel:

"Gubra er en forholdsvis lille virksomhed, men vi kan rent faktisk være med til at gøre en forskel i et reservat som Gundsømagle Sø, fortæller administrerende direktør Henrik Blou.

Naturreservatet Gundsømagle Sø rummer flere naturtyper, og Gubra-medarbejdere vil have mulighed for at komme og følge med i tiltagene.

Publiceret 05 December 2018 06:02