"Det er en ekspedition med ekstreme forhold, hvor udfordringen, spændingen og natur-oplevelsen er helt i top," siger Thomas Jensen om muligheden for at deltage på Fjällräven Polar. Privatfoto

Thomas fra Ølstykke med vildt ønske: Vil på 300 kilometer lang hundeslædetur i det nordlige Sverige

Han har vandret flere hundrede kilometer på Grønland og i Nordsverige. Nu drømmer Thomas Jensen om en international polarekspedition

Af
Kenneth Tanzer

"Det ville ganske enkelt være det vildeste - en oplevelse for livet."

Den eventyrlystne Ølstykke-borger Thomas Jensen sidder i disse dage og krydser fingre som aldrig før.

Han deltager nemlig i konkurrencen om én af de to eftertragtede danske pladser på den internationale polarekspedition, der går under navnet "Fjällräven Polar."

Ekspeditionen, der i 2019 foregår i det nordlige Norge og Sverige, byder en gruppe på 20-30 deltagere fra hele verden på en 300 km. lang hundeslædetur gennem den arktiske tundra.

"Det er en ekspedition med ekstreme forhold, hvor udfordringen, spændingen og natur-oplevelsen er helt i top. Jeg håber virkelig, at jeg bliver én af de heldige, der får den mulighed for at komme med, men nu må vi se. Der er over 4000 ansøgere, så jeg er ikke den eneste med ønsket," siger Thomas Jensen.

Hvad tænker du om, at ekspeditionen byder på så lang en hundeslædetur?

"Jeg tænker, at jeg vel lærer at styre den efter nogle få dage, men det er netop én af udfordringerne ved sådan en ekspedition. Det hele er meget ukendt, men på forhånd kan man gøre sig nogle tanker og naturligvis holde sig i form, for det bliver afgørende."

Minus 30 grader

Og så er der lige det med vejret, som måske bliver den største udfordring.

"Gennem årene har ekspeditionen budt deltagerne på alt lige fra snestome og temperaturer på -30°C til smukke solbeskinnede landskaber med den sprødeste hvide sne, så man skal være forberedt på det hele," siger Thomas Jensen.

Han lægger ikke skjul på, at man som deltager skal have lysten til at afprøve sine eventyr-grænser lidt ud over det sædvanlige. En lyst, som er klistret fast til 48-årige Thomas Jensen.

"Jeg har altid været et natur-menneske, og jeg har dyrket naturen rigtig meget gennem mange vandreture," siger Thomas Jensen.

"Jeg har altid været et natur-menneske, og jeg har dyrket naturen rigtig meget gennem mange vandreture. Jeg har vandret i over tyve år - både alene og sammen med min søn . Det har både været på Grønland og om sommeren i Nordsverige, hvor temperaturen har ligget på mellem nul og tyve grader," siger Thomas Jensen, der beskriver sine vandreture som "fantastiske".

"Nogle gange har jeg gået 120 kilometer på et par uger. Det er svært at beskrive, men du kommer ind i en helt anden verden, hvor du kun er dig selv. Der er ingen mobildækning eller noget, så tankerne ryger lynhurtigt væk fra dagligdagsting. Får man våde tæer, bliver sulten eller træt, så er det op til én selv at håndtere det. Derfor lærer man hurtigt at blive fokuseret på det ansvar, som man har for sig selv, men er man mæt, tør og varm, så er man nået langt på den slags vandringer," siger Thomas Jensen.

For ham giver vandreture et kick, som er svær at undvære.

"Når jeg er på vej hjem fra en vandretur, så glæder jeg mig til at komme i min egen varme seng, men efter et par dage, så stiger lysten for at tage afsted igen," siger Ølstykke-borgeren.

Af 4000 ansøgere til Fjällräven Polar, så har Danmark, Norge og Island hver to pladser. For at blive valgt, så skal man samle så mange stemmer som muligt inden den 13. december 2018.

Hvis man vil støtte Thomas Jensen i sit forsøg på at repræsentere Danmark, kan man derfor stemme på ham via internet på adressen www.thojen.dk/polar.

Publiceret 05 December 2018 11:08