Håndboldklubben HØJ i Ølstykke Hallen har fået tildelt 25.000 kommunale kroner til børn og unge med forskellige udviklingshandicap.

Håndboldklubben HØJ i Ølstykke Hallen har fået tildelt 25.000 kommunale kroner til børn og unge med forskellige udviklingshandicap.

Tidlig julegave fra Egedal Kommune: 75.000 kr. til ny bålhytte og håndbold-fællesskab

Kultur- og Erhvervsudvalget er klar med en økonomisk håndsrækning til Ølstykke-spejderne og HØJ Håndbolds handicap-projekt

Af
Kenneth Tanzer

Der er stadig nogle uger til juleaften, men hos HØJ Håndbold og DDS Ølstykke Spejderne har man allerede fået en glædelig julegave.

Afsenderen er Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune, der på sidste mandags møde bevilgede i alt 75.000 kr. til de to foreninger.

HØJ Håndbold, som udøver sine aktiviteter i Ølstykke Hallen, har startet et projekt, der under navnet "HØJ Kidz" tilbyder børn og unge med udviklingshandicaps et håndboldfællesskab.

Det projekt har kommunen nu valgt at støtte med i 25.000 kr. Pengene går til indkøb af to letvægtsrullemåtter til 20.000 kr. samt speciel-bolde til 3.000 kroner og specialmaterialer til 2.000 kr.

"Vi har vores puljer, som vi gerne vil dele ud af til glæde og gavn for de lokale klubber og foreninger. Vi har tidligere støttet projektet "jump for fun" og et specielhold hos Ledøje-Smørum Svømmeklub. Nu støtter vi dette glimrende tiltag hos HØJ, så det kan komme godt fra start," siger Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

Hos DDS Ølstykke Spejderne – Erik Harefod Gruppe kan man se frem til en økonomisk håndsrækning på 50.000 kr. De skal gå til opførelsen af bålhytte ved spejderhytterne på Udlejrevej 9 i Ølstykke.

Stor spejder-vækst

Gruppen har igennem de seneste år haft vækst i medlemstallet fra 80 til 150 medlemmer. En vækst, som blandt andet har været båret af et ønske om, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs og i al slag vejr. Derfor har Ølstykke-spejderne ønsket at etablere en bålhytte, som vil muliggøre udendørs aktiviteter i al slags vejr.

"Vi er glade for at kunne indfrie et stort ønske hos vores lokale spejdere. De har en klar plan med bålhytten, og hvis den også kan bruges af andre end spejderne, så er det rigtig godt," siger Charlotte Haagendrup.

Bålhytten blive suppleret med en vask, arbejdsborde og en klatrevæg i bålhyttens højde, hvor man bevæger sig langs væggen fremfor opad. Bålhytten vil ikke være aflåst og vil være åben til benyttelse af de øvrige spejdere på Spejderengen samt områdets borgere og institutioner.

Publiceret 06 December 2018 06:01