Stenløse Kulturhus får i rapporten tilstandsvurderingen

Stenløse Kulturhus får i rapporten tilstandsvurderingen "slidt". Derudover ligger det lokale kulturhus ifølge rapporten efter Smørum Gl. Skole, Smørum Kulturhus og Græstedgård i Ølstykke i forhold til brug af af faciliteterne.

Egedals kulturområde får klar besked i ny rapport: Kulturhuse og spejderhuse bruges ikke nok

Den gennemsnitlige ledige tid på Egedals kulturhuse og spejderhuse ligger på henholdsvis 84,50 procent og 94 procent. Derudover beskrives bygningerne som slidte

Af
Kenneth Tanzer

I sidste måned blev Egedals politikere præsenteret for en ny statusrapport på idrætsområdet.

Nu er turen så kommet til kulturområdet, hvor kommunens lokale biblioteker, kulturhuse og spejderhuse er blevet kigget efter i sømmene i forhold til fysiske rammer, fakta-oplysninger og udvikling.

Og rapportens konklusion er rimelig klar: Egedals mange kulturhuse og spejderhuse bliver brugt alt for lidt.

Således beskriver rapporten, at den gennemsnitlige belægningsgrad på kulturhusene ligger på 15,50 procent i tidsrummet fra kl. 8-22, mens den gennemsnitlige ledige tid ligger på hele 84,50 procent.

Endnu værre ser det ud på spejder-området, hvor den gennemsnitlige belægningsgrad i spejderbygningerne er 6 procent, mens den gennemsnitlige ledige tid ligger på hele 94 procent - det hører dog med til historien, at en del af spejderbygningerne ikke ligger i bookingsystemet, så den udregnede belægningsgrad er ikke helt retvisende, men dog stadig en klar indikation på manglende brug af lokalerne.

På biblioteksområdet viser rapporten derimod, at der er en generel stigning i besøgstallet på Egedal Bibliotekerne. I 2016 havde man på kommunens fire biblioteker tilsammen et besøgstal på 216.403, men sidste år var det tal steget til 242.778 besøgende.

Flere på bibliotekerne

Stenløse og Smørum Bibliotek er i den periode gået frem i besøgstal, mens tallet er faldet på Ganløse og Ølstykke Bibliotek. Til gengæld er bibliotekernes udlånstal faldende, hvilket dog også er tendensen på landsplan.

Spejdergården Maglevad i Stenløse er den spejderbygning i kommunen, som er i dårligst stand. Bygningen bliver beskrevet som

Spejdergården Maglevad i Stenløse er den spejderbygning i kommunen, som er i dårligst stand. Bygningen bliver beskrevet som "defekt".

I rapporten er der også lavet en tilstandsvurdering af Egedals biblioteks-bygninger, og her er konklusionen heller ikke til at tage fejl af - bibliotekerne beskrives samlet set som "slidte men dog funktionelle." Værst ser det ud på Ølstykke Bibliotek, der i rapporten nærmer sig karakteren "defekt". Omvendt er Smørum Bibliotek det lokale bibliotek, som er i bedst stand.

I alt er der et vedligeholdelsesefterslæb på 3.237.143 kr. henover de næste ti år på de lokale biblioteksbygninger.

Spejderbygninger lider

Også Egedals otte kultur- og foreningshuse får samlet set en tilstands-karakter med betegnelsen "slidte - men funktionelle".

Både Stenløse Kulturhus, Ganløse Kulturhus og Smørum Gl. Skole ligger i kategorien "slidt", mens Græstedgård i Ølstykke og Smørum Kulturhus ligger i kategorien "lettere slidt". Vedligeholdelsesefterslæbet på kultur-bygningerne ligger på 1.585.900,00 kr. henover de næste ti år.

Ser man på kommunens ni spejder-bygninger, så ligger størstedelen i kategorien "slidte men funktionelle" - dog nærmer den samlede tilstand sig betegnelsen "defekt".

Det er især Spejdergården Maglevad i Stenløse, der trækker ned. Den får karakteren 4,67, som svarer til "defekt" og tæt på kategorien "sikkerheds- og sundhedsrisiko". I den anden ende af skalaen ligger den forholdsvis nye Multihytte i Stenløse Syd, der ikke overraskende får karakteren "som nybygget". I alt ligger spejder-vedligeholdelsesefterslæbet på 3.048.417,00 kr. henover de næste ti år.

Ølstykke Bibliotek er gået tilbage i besøgsantal, ligesom bibliotekets bygningstilstand nærmer sig karakteren

Ølstykke Bibliotek er gået tilbage i besøgsantal, ligesom bibliotekets bygningstilstand nærmer sig karakteren "defekt".

Publiceret 07 December 2018 05:58

SENESTE TV