Et nyt plejecenter er på vej i Egedal Kommune, men hos Egedal Seniorråd savner man at blive inddraget i processen. Mostphoto

Et nyt plejecenter er på vej i Egedal Kommune, men hos Egedal Seniorråd savner man at blive inddraget i processen. Mostphoto

Seniorrådet om nyt plejecenter i Egedal: "Vi er slet ikke blevet hørt"

Seniorrådets formand Bjarne Larsen kalder det dybt skuffende, at Egedal Kommune ikke inddrager rådet i det nye byggeri - men det kommer til at ske, lyder det fra udvalgsformand

Af
Kenneth Tanzer

Som Lokalavisen Egedal kunne fortælle i august, så har Egedals politikere nikket ja til opførelsen af et nyt plejecenter i Egedal By.

Byggeriet, der efter planen skal stå klar i 2022 med plads til 78 boliger, har tidligere været politisk drøftet i både Planudvalget samt Social- og Sundhedsudvalget, men hos Egedal Seniorråd føler man sig overset og sat udenfor døren.

"Vi er ikke på noget tidspunkt blevet inddraget i processen om det nye plejecenter. Sagen gik rent politisk meget stærkt i sensommeren, hvor vi ikke blev hørt, selvom vi i juli fik tilsagn om netop inddragelse. Jeg finder den manglende høring dybt skuffende. I min verden er der stor forskel på at blive orienteret om projektet eller være med i selve processen - inden beslutningerne tages," siger Bjarne Larsen, formand for Egedal Seniorråd.

Hans skuffelse steg for nylig et par grader, da Social- og Sundhedsudvalget behandlede punktet "principper for strukturplan for campusområdet i Egedal By".

"Her fremgik det kommende plejecenter også af sagen, men heller ikke her blev vi hørt om projektet, selvom vi samme aften var til et inspirationsforum om netop plejecenteret. Det var fint med et inspirationsoplæg, men det er ikke det samme som at få en politisk sag i høring," siger Bjarne Larsen, der håber, at kommunen sætter en ny kurs.

"Vi vil inddrages i det her byggeri. Det handler ikke, om hvilken farve væggene skal have, men vi vil tages med på råd, når vi snakker placering, etager og det rent funktionelle," siger formanden.

Bliver inddraget

Vicky Holst Rasmussen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget, har dog ingen intentioner om at holde seniorrådet udenfor.

"Først og fremmest vil jeg sige, at seniorrådet ikke er holdt udenfor. Der er kun truffet en beslutning om strukturplanen for hele Egedal By, der jo også tæller andre ting end lige det nye plejecenter. Vi har fundet en placering til plejecenteret, men vi har slet ikke lagt os fast på hverken etage-højden, byggeriet eller rammerne. Først i det nye år skal vi gå konkret i dybden med plejecenter-projektet, og så bliver seniorrådet naturligvis inddraget. De kan slet ikke undværes i den proces, for de er en vigtig samarbejdspartner," siger Vicky Holst Rasmussen.

Publiceret 07 December 2018 11:15

SENESTE TV