Hverken kulturhuse eller spejderhuse bliver brugt nok af borgerne viser ny rapport. Her ses spejdergården Maglevad i Stenløse.

Hverken kulturhuse eller spejderhuse bliver brugt nok af borgerne viser ny rapport. Her ses spejdergården Maglevad i Stenløse.

Udvalgsformand om ny rapport: "Vi kan ikke blive ved med at se på tomme bygninger"

"Vi skal ganske enkelt blive bedre til at udnytte kvadratmeterne i vores kulturhuse og spejderhuse," siger Charlotte Haagendrup

Af
Kenneth Tanzer

Det ville være en overdrivelse at konkludere, at den nye statusrapport for kulturområdet i Egedal Kommune giver dybe panderynker hos de lokale politikere.

Men grund til handling - det giver rapporten så afgjort mener Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal.

"Jeg hæfter mig ved, at vi tilsyneladende har mange lokaler, der i alt for mange timer står tomme. Jeg var godt klar over, at vores spejderbygninger ikke bliver brugt så meget, men i forhold til kulturhusene, så er jeg overrasket. Jeg havde ærlig talt troet, at de blev brugt meget mere end de gør, for det hører vi ellers ofte. Alt i alt er belægningsgraden for lav. Det skal vi have kigget på," siger Charlotte Haagendrup.

Hvad kan I gøre for at ændre det billede?

"Stederne bruges ikke nok. Det viser rapporten, så vi skal ind og kigge på, hvordan vi kan blive bedre til at bruge og udnytte kvadratmeterne i vores kulturhuse og spejderhuse. Måske skal nogle foreninger på skolerne rykke over til kulturhusene, så det giver mening at have dem. Det er en snak, som vi på baggrund af rapporten skal have med vores foreninger og brugerne af kulturhusene. Jeg taler ikke nødvendigvis om at lukke nogle steder, men det er nærliggende at stille spørgsmålet, om vi skal have så mange kvadratmeter til kulturen og spejdergerningen."

Charlotte Haagendrup gør det dog klart, at udviklingen skal vendes.

Biblioteker under lup

"Vi kan ikke blive ved med at se på tomme lokaler og bygninger. De skal bruges," siger udvalgsformanden, der til gengæld er glad for resultatet på biblioteksområdet.

"Det er positivt, at flere borgere vælger at besøge vores biblioteker, men udlånstallet er faldende. Det er derfor vigtigt at vide, hvad folk så laver på biblioteket, for det kan fortælle os, hvor vi vil og skal hen med vores biblioteker," siger Charlotte Haagendrup.

Rapporten konkluderer også, at både spejderhuse, kulturhuse og biblioteker er slidte. Nogle er endda tæt på at være defekte.

"Ja, bygningerne er slidte, men de er stadig funktionelle, så den del af rapporten er til at leve med," siger hun.

Publiceret 07 December 2018 06:04

SENESTE TV