Stuur, stuur nummer. Vinderklassen 2.z. foldede sig ud. Privatfoto.

Stuur, stuur nummer. Vinderklassen 2.z. foldede sig ud. Privatfoto.

Se billederne: Elever giver den gas med 'Showtime'

2.g.'erne på Egedal Gymnasium fyrede et festligt show af

Af
Finn Due Larsen

Egedal Der var fest og farver og dyb koncentration over hele linjen, da Egedal Gymnasium fredag bød til "Showtime".

En dag, som alle 2.g.'erne - ni klasser i alt - havde øvet intenst frem til, og som løb af stabelen i gymnasiets idrætshal.

Der er tale om en solid tradition, da "EG-Showtime" kørte af stablen for ottende år i træk på gymnasiet. Den er blevet en fasttømret del af idrætsundervisningen, hvor målet er, at 2.g.'erne klassevis skal deltage i et stort show, hvor de skal konkurrere indenfor området ”krop, musik og bevægelse”.

"Vi havde en fantastisk showdag med en højt niveau hos alle ni klasser", fastslår en begejstret Gitte Hansen, idrætslærer på Egedal Gymnasium.

Vinderne blev 2.z. med deres gyserhistorie. De blev rost for at have stor variation i deres koreografi, meget flotte bevægelsesudtryk og et blændende samarbejde.

Nummer 2 blev 2.v. med en hyldest til afdøde, og nr. 3 blev 2.y. med deres tema “Identitet.”

Eleverne havde - med støtte, undervisning og vejledning fra idrætslærerne - arbejdet i 8,5 idrætsmoduler med at skabe og sammensætte deres klassekoreografi ud fra et emne, de selv har valgt. Hver koreografi varede 7-9 minutter, og emnerne spændte vidt:

"Fra urmennesket til i dag", "Undertrykkelse", "En hyldest til afdøde musikere", "Identitetshistorie", "Danmarkshistorie", "Et flystyrt til en ø" og "The circle of life" m.m.

EG-Showtime er altså en gymnastik-danseevent, der sluttede af med et brag af en opvisning. Klassernes shows var meget forskellige, men havde alle præg af akrobatik, rytmisk gymnastik, balancer, kreative bevægelser, performance, spring på gulv og dans.

"Som noget nyt i år er der ekstra fokus på dansekravet, da idræt på c-niveau med den nye gymnasiereform er blevet et muligt eksamensfag. Vi håber på denne måde at kunne ruste eleverne optimalt til "musik- og bevægelsesdelen" af studentereksamen", siger Gitte Hansen.

"2.g-erne ved, at de har meget at leve op til fra de forrige år. De knokler både i idrætstimerne og i de ledige stunder, hvor de kan selvtræne."

Hun fortæller, at arbejdet med EG-Showtime strækker sig fra efterårsferien og til jul:

"Gennem de otte år, show-traditionen har eksisteret, har det været spændende at se, hvilke markante spor det sætter på klasserne. I forløbet gennemgår klasserne både op- og nedture. De bliver i høj grad udfordret på deres samarbejdsevne, teambuildingsevner, ligesom de skærpes i evnen til at tage ansvar for en gruppe og arbejde i fælles flok hen imod en deadline."

Publiceret 10 December 2018 09:47

SENESTE TV