Den kinesiske minister for vandressourcer, E Jingping, var begejstret for det lokale vandværk i Ganløse. Foto: Per Raahauge Rasmussen

Den kinesiske minister for vandressourcer, E Jingping, var begejstret for det lokale vandværk i Ganløse. Foto: Per Raahauge Rasmussen

Fornemt besøg: Kinesisk vandminister besøgte Ganløse Vandværk

E Jingping fik gode ideer fra Ganløses topmoderne vandværk

Ganløse fik i sidste uge fornemt besøg, da den kinesiske minister for vandressourcer, E Jingping, kom til Søndre Vandværk i Ganløseparken for at se et dansk eksempel på et mindre og topmoderne vandværk.

Den kinesiske minister var inviteret til Danmark af Miljøstyrelsen, der i samarbejde med blandt andre HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab) sørgede for at vise eksempler på, hvordan man i Danmark kan sørge for rent vand til alle.

I Kina er man udfordret af svindende grundvandsressourcer på grund af stigende tørke, overforbrug af vand, forurenet grundvand og vandspild. Udfordringer, som vi i Danmark har fundet løsninger på.

Egentlig var den kinesiske minister og hans følge af embedsmænd mest interesseret i at bese store vandværker, men HOFOR ved, at vandmængderne bedre udnyttes, hvis de hentes gennem små vandværker, der er spredt ude over landet. I stedet for gennem få, store vandværker.

Så HOFOR kontaktede Ganløse Vandværks formand Bo Otterstrøm, der viste det nyrenoverede Søndre Vandværk frem sammen med Dines Jørgensen & Co., der var rådgivende ingeniører på opgaven med renovering.

Imponerede gæster

De kinesiske gæster var yderst interesserede og imponerede over, at vandværkerne var ejet af andelshaverne, at værkerne kunne drives uden fastansatte medarbejdere, men kun af en folkevalgt bestyrelse, at Søndre og Nordre Vandværk sammen kunne sørge for rigeligt med rent vand til de omkring 1.300 aftagere i og omkring Ganløse og at kun en meget lille mængde vand gik til spilde.

Publiceret 12 December 2018 06:01

SENESTE TV