Øl, hygge og forårsstemning på kræmmermarkedet i Ganløse. Nu viser en ny undersøgelse, at Egedal Kommune er attraktiv at flytte til.

Øl, hygge og forårsstemning på kræmmermarkedet i Ganløse. Nu viser en ny undersøgelse, at Egedal Kommune er attraktiv at flytte til.

Egedal er populær i ny bolig-undersøgelse: Her vil man rigtig gerne bo

En aktuel analyse fra Boligdeal.dk viser, at Egedal Kommune er blandt de mest eftertragtede, når familier går på husjagt

Af
Kenneth Tanzer

Egedal er en attraktiv kommune, når danskerne sætter jagten ind på en ny bolig.

Det viser den årlige analyse fra Boligdeal.dk, der klarlægger, hvilke kommuner de danske borgere finder mest attraktive som bopæl.

Egedal kommer ind på en fornem 14. plads foran kommuner som blandt andet Gentofte, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Sorø og Lejre.

Danmarks mest attraktive kommune, i hvert fald baseret på Boligdeal.dk's undersøgelse, er Dragør Kommune.

Derefter kommer Samsø, Vallensbæk, Glostrup, Rødovre, Frederiksberg, Herlev og Tårnby, inden Egedal Kommune altså dukker op på en 14. plads - en placering man også opnåede i tilsvarende undersøgelse sidste år.

Foran Sorø og Lyngby

Egedals fornemme placering bakkes op af det faktum, at Region Hovedstaden udgør den mest populære region foran Region Sjælland og Midtjylland.

”Region Hovedstaden er klart danskernes favorit. Med næsten dobbelt så højt et indekstal som Region Sjælland, er der lang vej ned til andenpladsen”, siger Thomas Barfod fra Boligdeal.dk, der dog bemærker at selve Københavns kommune ligger på en 47´ende plads.

Analysen fra Boligdeal.dk baserer sig konkret på den adfærd, som de boligsøgende har haft i perioden fra 1. november 2017 til 31. oktober 2018 - det vil sige et helt år. I perioden er der lavet mere end 350.000 søgninger i bestemte postnumre (via søgeagenter eller søgeannoncer) efter nye boliger blandt de oprettede brugere på Boligdeal.dk.

De danske borgeres interesse for at bo i de enkelte kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100.

Publiceret 14 December 2018 06:01

SENESTE TV