Journalisten og Hans Bredahl er på banen med en ny bog. Privatfoto

Journalisten og Hans Bredahl er på banen med en ny bog. Privatfoto

Kringler og kanelsnegle: Gundsømagle-borger udgiver ny bagebog

Den lokale bager og journalist Hans Bredahl er aktuel med bogen "I det gamle bageri", der tager udgangspunkt i Ringkøbing

GUNDSØMAGLE Gennem snart mange år har bageren, journalisten og Gundsømagle-borgeren Hans Bredahl haft kursister fra store dele af Sjælland på sine bagekurser.

Nu har han udgivet en bog, som alle køkkenbagere kan glæde sig til, fordi de her kan finde både opskrifter og arbejdsmetoder, der sikrer at der kommer det ud af ovnen, som de har ønsket og håbet på.

Hans Bredahl blev udlært bager i sin fars bageri på Torvet i Ringkøbing. Han forlod faget nogle år senere, da han fik mulighed for at lave radio og tv for Danmarks Radios Børne- og Ungdomsafdeling. Han blev senere optaget på Danmarks Journalisthøjskole og fik siden en noget omskiftelig journalistisk karriere, som blandt andet indebar, at han blev den sidste A-Presseredaktør i Aarhus.

Hans Bredahl forlod journalistikken, da han ramte efterlønsalderen og har siden undervist hundredevis af kursister i bagningens ædle kunst.

Bogen “I det gamle bageri” tager udgangspunkt i en arbejdsdag i bageriet i Ringkøbing i midten af forrige århundrede, hvor arbejdsdagen begyndte kl. 4.00 om morgenen og ofte strakte sig til kl. 15.00 uden andre pauser end morgenmaden og frokosten.

Dagligdagen i bageriet

Bogen gennemgår alle opskrifter på vejen og viser i tekst og billeder hvordan hver enkelt ting blev lavet, så det nemt kan eftergøres i det hjemlige køkken. Man kan lave hanekamme, spandauer, kanelsnegle, butterdej, kringler, småkager og meget andet på sin vej gennem bogen, og være nogenlunde sikker på resultatet.

Dertil kommer selvfølgelig beretningen om dagligdagen i bageriet. Derfor er bogen både en bagebog og en erindringsbog. Bogen er udkommet på eget forlag og er på 100 sider. Indtil videre kan bogen kun rekvireres gennem forfatteren.

Publiceret 23 December 2018 06:02

SENESTE TV