Status i Jyllinge Nordmark: Vandet presser sig på ved Fasanvænget

"Vi har styr på situationen bortset fra et enkelt sted ved Fasanvænget, men det bliver der arbejdet på højtryk for at løse," siger Mogens Hallager, talsmand for beboerne i Jyllinge Nordmark

Af
Kenneth Tanzer

Jyllinge Nordmark ser ud til at slippe for oversvømmelser i denne omgang.

Det er status onsdag morgen efter flere timer med storm og forhøjet vandstand.

"Alt er godt. Situationen er under kontrol. Lige nu er vandstanden faldet til cirka 145 centimeter over dagligt vande, men det skal vi kunne klare. Vi har dog et enkelt sted ved Fasanvænget, hvor vandet er trængt over en vold og det stabile grus. Det har muligvis kostet vandskader i et enkelt hus, men det har vi ikke overblik over på nuværende tidspunkt. Både digelaget og beredskabet arbejder på højtryk for at løse problemet ved Fasanvænget," siger Mogens Hallager, talsmand for beboerne i Jyllinge Nordmark.

Han og de mange beboere har i flere timer kæmpet mod vandmasserne - med god hjælp fra beredskabet. Sandsække er lagt ud, ligesom de såkaldte watertubes er taget i brug for at holde vandet på afstand.

Sandsække og waterturbes hjælper med at holde vandet på afstand i Jyllinge Nordmark. Foto: Mogens Hallager

Sandsække og waterturbes hjælper med at holde vandet på afstand i Jyllinge Nordmark. Foto: Mogens Hallager

"De watertubes, som vi lagde i går, skal nu fyldes med mere vand. Det arbejde er vi gang med. Vi har været i denne situation mange gange før, og heldigvis er vores dige lavet færdigt flere steder, men det er ikke helt færdigt," siger Mogens Hallager.

Video er leveret af Byrd/Martin Ljungberg

Publiceret 02 January 2019 10:41