Skolebestyrelsen ser gerne, at eleverne på Toftehøjskolen senest fra august 2020 flyttes til Hampelandskolen. Arkivfoto

Skolebestyrelsen ser gerne, at eleverne på Toftehøjskolen senest fra august 2020 flyttes til Hampelandskolen. Arkivfoto

Flertal i skolebestyrelsen i Distrikt Ølstykke: "Vi peger på en hurtig overflytning fra Toftehøjskolen"

"En hurtig flytning er den mindst ringe løsning i denne fusion," lyder det i indstillingen fra Skolebestyrelsen

Af
Kenneth Tanzer

Står det til et flertal i Skolebestyrelsen på Distriktsskole Ølstykke, så skal eleverne på Toftehøjskolen i Ølstykke gennemgå en hurtig overflytning til Hampelandskolen.

Sådan lyder konklusionen i den indstilling, som den lokale skolebestyrelse har sendt til Egedal Kommunes Skoleudvalg efter byrådets beslutning om at lukke Toftehøjskolen.

"Det er den mindst ringe løsning. Det er et scenarie, hvor vi river plasteret hurtigt af, så processen kan komme i gang så hurtigt som muligt. Dermed har vi senest i august 2020 flyttet alle børnene og personalet fra Toftehøjskolen til Hampelandskolen," skriver skolebestyrelsen i indstillingen, hvor det dog fremgår, at man er delte i forhold til, om Toftehøjskolens nuværende 0.-2. klasser skal flyttes allerede til sommer eller vente til sommeren 2020.

Under alle omstændigheder møder løsningen med en hurtig flytning altså flertal i skolebestyrelsen, mens et mindretal foretrækker "scenarie 2", hvor børnene først flytter fra Toftehøjskolen, når ombygningen af Hampelandskolen og Maglehøjskolen er sket.

"Flertallet har den holdning, at det er bedst for børnene med en hurtig flytning, så Toftehøjskolen ikke bliver langsomt affolket og står tilbage som en spøgelsesskole med færre og færre elever og mindre personale. Vi ser sådan på det, at der ikke er nogen grund til at trække pinen ud," siger Rasmus Ripa, der er formand for skolebestyrelsen i Distriktsskole Ølstykke.

Han lægger dog ikke skjul på, at løsningen med en hurtig overflytning medfører en række betingelser.

Betingelser skal opfyldes

"Ingen i bestyrelsen kan stå inde for en hurtig flytning, hvis ikke der reetableres fem klasselokaler på Hampelandskolen og opstilles midlertidige barakker med fem klasselokaler fra 2020 således at klasseoptimeringer ikke gennemføres alene af pladsårsag. Derudover er det en forudsætning, at der afsættes midler til at personale og ledelse har tid til at indgå i en fusionsproces, ligesom investeringen i kreative læringsfællesskaber startes i 2021 parallelt med skolerne i Smørum," siger Rasmus Ripa, som i den kommende fusionsproces har tiltro til Skoleudvalget i Egedal Kommune.

"Jeg tror, at udvalget vil det bedst mulige for børnene, så jeg håber at de vil se vores indstilling som et godt input, men de skal selvfølgelig også se på andre indstillinger" siger Rasmus Ripa.

I jeres indstilling betegner I begge scenarier som "den mindst ringe løsning". Hvad havde været jeres ønskescenarie?

"Det er en svær situation efter beslutningen om at lukke Toftehøjskolen, men nu skal vi jo pege på løsninger. Det optimale havde dog været, hvis pengene til ombygningen af Hampelandskolen og Maglehøjskolen var der nu, for så kunne eleverne blive på Toftehøjskolen, mens der blev bygget."

Publiceret 07 January 2019 06:02

SENESTE TV